• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Vandaag werd de eerste thuis wedstrijd tegen MKV gespeeld. De meiden van DAW waren enorm gemotiveerd om er een mooie pot van te maken. MKV is een goede tegenstander die wij zeker niet moesten onderschatten. Dide opende de wedstrijd met een mooi afstandsschot. Vrij snel daarna keken we tegen een achterstand van 1-4 aan. We lieten onze koppies niet hangen en bleven terug knokken. We kwamen terug mede door doelpunten van Bo en Carlijn. We gingen de rust in met een stand van 7-7.

In de rust werd vooral besproken om deze goede lijn door te zetten. Blijven werken voor elkaar, alert zijn en op zoek gaan naar de goede kansen en deze ook scoren! Ook na de rust was het enorm spannend, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. MKV wist uiteindelijk een gat te slaan van 10-13. Met nog vijf minuten op de klok bleven wij het proberen. Op zoek naar de juiste kans lukte erg goed, want binnen twee minuten wisten Annerieke en Lynn twee mooie afstandsschoten te scoren. Het vertrouwen groeide en uiteindelijk was het Bo die een afstandsschot wist te scoren.

We hebben een mooi gelijkspel neergezet van 13-13. Misschien had er iets meer in gezeten, maar gezien de achterstand voelt dit als een welverdiend punt. Volgende week spelen wij uit in Heumen om 12:30.