• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 13 maart stond de return tegen DSV op het programma. De vorige wedstrijd werd met 12-10 verloren. Waar DAW deze wedstrijd slap begon, liep het al snel achter de feiten aan. We waren er vandaag op gebrand om te winnen.

DAW begon de wedstrijd vol zelfvertrouwen en goede moed. In de eerste paar minuten kwamen we tot mooie kansen, helaas werden deze niet meteen benut. Na ongeveer 10 minuten spelen viel het eerste doelpunt uit een strafworp. Dit doelpunt brak de wedstrijd open en vrij snel wisten we deze voorsprong uit te breiden naar een voorsprong van 3-0. Er werden goede en mooie kansen gecreƫerd, voor het publiek mooi om te zien. DSV kwam met twee doelpunten weer terug in de wedstrijd en bracht de score voor de rust op 4-2.

In de rust werd besproken dat het vooral belangrijk was om onze voorsprong uit te breiden. Verdedigend is het belangrijk om alert te blijven en in de aanval was het zaak om de kansen nu ook echt te gaan benutten. Na vijf minuten spelen scoorde DSV een doorloopbal en was de spanning terug in de wedstrijd. DAW bleef hard werken voor haar kansen en dat resulteerde in een wegtrekbal van Carlijn. Vanaf dat moment is de overwinning niet meer in gevaar geweest. Door mooie combinaties in de aanval van DAW wisten Bo en Lynn mooie afstandsschoten te scoren. Fem uit de A1 heeft enkele minuten gemaakt en ook haar doelpuntje meegepikt.

Uiteindelijk eindigde deze welverdiende overwinning in het voordeel van DAW met 10-5. Een overwinning die erg goed is voor het teamgevoel en waar we veel zelfvertrouwen van krijgen. Het spel was afwisselend met mooie combinaties.

Volgende week spelen wij thuis tegen Altior 1. Een belangrijke wedstrijd waar wij de komende week erg hard voor gaan trainen.