• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 9 oktober speelden alle senioren teams thuis. Daw korfbal 1 sloot om 13:00u de korfbal zondag af tegen oranje-wit. Oranje-Wit staat op de gedeelde eerste plaats en heeft tot nu toe het maximale aantal punten.

DAW startte wederom niet scherp aan de wedstrijd. Dit is een punt wat de afgelopen weken vaak terugkeert. De afspraken werden niet goed nagekomen, wat resulteerde in zowel doorloopballen als afstand schoten tegen. Binnen 2 minuten stond er al een 0-2 achterstand op het scorebord.  Nog steeds wist DAW zich niet te herstellen en was de stand na 10 minuten 0-5. DAW wist zeker goede kansen te creĆ«ren en was niet de mindere partij, maar het scoren zat er niet in. Voor rust vielen er doelpunten van Annerieke, Lynn en Renske. De ruststand: 4-8.

Na de rust wist DAW zich verdedigend goed te herstellen. Er werden betere keuzes gemaakt en de communicatie ging beter. DAW wist beter aan te sluiten bij Oranje-wit. De score liep op naar een achterstand van 7-11. De snelle 0-4 achterstand wisten de dames niet meer in te halen. Wanneer DAW dichterbij kwam, wist ook Oranje-wit te scoren. De wedstrijd eindigde in een 11-15 nederlaag.

De tweede helft was er een om positief aan terug te denken. Een keerpunt uit ook deze wedstrijd is het scherp starten in de verdediging. Aanvallend is het de taak om te scoren, want goede kansen zijn er zeker.

Zondag 16 oktober speelt DAW korfbal 1 een uitwedstrijd tegen DAKOS in Someren. Dit is een belangrijke wedstrijd, want DAKOS is dit seizoen gepromoveerd en staat erg knap 3e.