• Gepubliceerd in Korfbalnieuws
DAW korfbal 1 speelde een uitwedstrijd in Someren. DAKOS is een ploeg die gepromoveerd is en dus zeker niet onderschat moet worden. Na goed te hebben getraind, gingen we met vertrouwen de wedstrijd in.

De wedstrijd begon vanuit de kant van DAW niet fel. Wederom stonden we na ongeveer 5 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Annerieke maakte na 12 minuten spelen de aansluitingstreffer. Er waren genoeg kansen voor DAW, maar deze werden niet verzilverd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en bleven dicht bij elkaar. De dames gingen met een achterstand van 3-5 de rust in.

In de rust werd er vooral positief gesproken. De verdediging had het goed voor elkaar en aanvallend was het zaak om 'gewoonweg' de ballen erin te gooien. De goede kansen moesten gepakt worden, zodat er lang aangevallen kon worden.

Na de rust waren er nog steeds genoeg kansen voor DAW, maar bleef het scoren nog uit. Er werd geschoten om te schieten en niet om te scoren. Qua doelpunten was er niet zoveel aan, want DAW wist na de rust niet meer te scoren. DAKOS scoorde nog wel een aantal keer. De wedstrijd eindigde in een verlies voor DAW met 8-3.

De mindset volgende week moet beter en vooral positiever. Spelen om te winnen en te scoren!! DAW speelt zondag 23 oktober om 13:00u thuis tegen KVC.
Alle (positieve) aanmoediging is zeker welkom!