• Gepubliceerd in Korfbalnieuws
Op zondag 23 oktober speelden alle seniorenteams van de korfbaltak in Schaijk. Senioren 4 trapte deze zondag af met een kampioenswedstrijd tegen de korfrakkers 4. Deze wedstrijd eindigde in een winst en een mooi kampioensfeestje. Dit beloofde een leuke zondag te worden.

DAW korfbal 2 en 3 speelden net als het 1e tegen KVC. Beide teams speelden een spannend wedstrijd en eindigde het in twee nipte overwinningen voor DAW.

Na deze wedstrijden was het de beurt aan DAW 1. Een wedstrijd waarbij veel op het spel staat. Punten halen is belangrijk om aansluiting te houden met de middenmoot. De wedstrijd begon scherp aan de kant van DAW 1. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden was het DAW dat op voorsprong kwam. Fem Vos wist de score te openen met een mooi afstandsschot. Daaropvolgend scoorde Annerieke van Keijsteren een korte kans en zo stond DAW op een 2-0 voorsprong. Ondanks dat de meiden weinig kansen weggaven  in de verdediging, lukte het KVC om terug in de wedstrijd te komen. Met nog 10 minuten te spelen stond de stand op 3-3. Uiteindelijk was het KVC dat 2x voor rust wist te scoren. Annerieke kon nog net voor rust scoren en bepaalde hiermee de ruststand van 4-5 in het voordeel van KVC.

In de rust ging het vooral om doorzetten en scoren. De meiden speelden goed. Aanvallend kwamen er mooie kansen en verdedigend stond als een huis.

Helaas was het na de rust niet DAW, maar KVC dat wist te scoren. Een ver afstandsschot viel binnen en KVC liep verder uit. Aan de meiden de taak om rustig te blijven en te werken voor elkaar. Langzaam maar zeker begonnen de doelpunten de vallen bij DAW. Demy, Lynn en Renske waren op afstand trefzeker. Hiermee zetten zij de achterstand weer om in een 6-5 voorsprong. Telkens wanneer DAW scoorde, wist ook KVC te scoren. Tot 5 minuten voor tijd was de score 9-9. Bo Hendriks was degene die het winnende doelpunt voor DAW scoorde. Enkele minuten later gaf de scheidsrechter het eindsignaal.
Eindstand: 10-9.

Een welverdiende wedstrijd waarbij DAW hard heeft gewerkt en alles heeft gegeven voor de winst. Zondag 30 oktober speelt DAW haar laatste thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Om 13:00u wordt er gespeeld tegen ODIO. Alle support is welkom!