• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Er werd niet te lang stilgestaan bij de dikke winst van vorige week (27-10). Er moest weer hard getraind worden, want er stond een belangrijke wedstrijd op het programma. DSV uit Diessen is een tegenstander waar DAW de afgelopen jaren wisselend tegen heeft gepresteerd.

Aan de kant van DAW begonnen Auke en Carlijn als wissel. Demy opende na 4 minuten spelen de score met een strafworp. Het team kon niet lang genieten van de voorsprong, want het antwoord van DSV was een doelpunt. De wedstrijd ging gelijk op; zo stond het na 10 minuten 2-2. Vanaf dit moment wist DAW de voorsprong te pakken. Lynn en Renske wisten beiden een doorloopbal te scoren. Zo vielen er verschillende doelpunten aan de kant van DAW. In de laatste minuut van de eerste helft wist DSV nog iets terug te doen. Ruststand: 3-7

Na de rust was het belangrijk om dit door te zetten. Aanvallend was het zaak om meer de diepte te gebruiken en op zoek te gaan naar goede kansen. Verdedigend alert blijven en de afspraken nakomen. Het doel na de rust: meteen een doelpunt scoren, zodat er verder uitgelopen werd.

Annerieke wist na de rust de score te openen. De tweede helft was in vergelijking met de eerste helft heel anders. Aanvallend lukte het niet om door te gaan waar we gebleven waren. Er kwamen minder kansen, er werd minder diep gelopen en ook passes kwamen niet altijd goed aan. Verdedigend was het goed georganiseerd en wist DSV weinig goede kansen te creëren. Net voor tijd wist Carlijn het laatste doelpunt aan de kant van DAW te scoren. Eindstand: 7-12.

De wedstrijd eindigde in een welverdiende overwinning voor DAW. Door een goede eerste helft te spelen, kwam de voorsprong in de tweede helft nauwelijks in gevaar. Op zondag 4 december speelt DAW thuis in Schaijk om 11:25u tegen BMC.

Opstelling: Renske van Vugt (1), Fem Vos (1), Annerieke van Keijsteren (3), Dide van der Heijden, Demy Geurts (4), Bo Hendriks, Tara Oostendorp (1), Lynn Vos (1).

Carlijn van den Hoogen (1) viel in voor Bo, die licht geblesseerd raakte.