• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op de late middag speelt DAW korfbal 1 haar laatste wedstrijd van 2022. De meiden vertrokken rond 14:00u naar Riethoven, om daar tegen Eurogirls/Rietvogels te spelen. Oude trainer Bert Weeren is daar coach, een leuk weerzien.

DAW begon scherp en alert aan de wedstrijd; Annerieke opende de score met een mooie doorloopbal. Eurogirls scoorde daarop meteen een afstandsschot raak. DAW wist opnieuw voor te komen door twee rake afstandsschoten. Deze voorsprong kwam de gehele wedstrijd nauwelijks in gevaar. Er werd aan de lopende band gescoord. De voorsprong werd vergroot naar 3-9. Eurogirls creëerde goede kansen, maar wist deze niet te benutten. DAW bleef scoren en Demy scoorde in de laatste minuut de 5-14 binnen.

In de rust werd er besproken dat het belangrijk is om door te zetten. Niet gaan inzakken, goede kansen zoeken en blijven scoren. Wederom werd het een hele andere tweede helft; minder doelpunten en slordige ballen. In het aanvalsspel kwamen er nauwelijks kansen en werd er slordig omgegaan met de bal. Verdedigend bleven de dames alert en kwamen er weinig goede kansen. Juulke Megens maakte vandaag haar debuut in het eerste. Een kwartier voor tijd viel ze in voor Dide. Ze draaide goed mee met de meiden van 1. De wedstrijd eindigde in 8-18.

DAW heeft een goed binnen seizoen gedraaid. Het maximale aantal punten behaald en staat gedeeld eerste met MKV. Dit is meteen de tegenstander meteen na de break. Om 11:30 speelt DAW in Zeeland en alle aanmoediging is zeker welkom.

Voor nu wensen wij jullie namens DAW korfbal 1 fijne feestdagen!