• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 29 januari werd een begin gemaakt aan de tweede helft van de zaalcompetitie. In Schaijk wist DAW met 27-10 te winnen. Deze wedstrijd was het belangrijk om de tegenstander niet te gaan onderschatten. Daarnaast was het ook een kans om het doelsaldo uit te breiden.

We gingen richting Deurne met 8 speelsters uit het 1e. Carlijn was afwezig en Renske is langdurig geblesseerd. Isa van der Venne en Amber van den Akker waren onze reserves voor deze wedstrijd. De wedstrijd werd geopend door Annerieke. Arcades wist hier meteen op te reageren en scoorde een doorloopbal. Het was een eenzijdige wedstrijd waarin DAW veel al aan het domineren was. De doelpunten werden op allerlei manieren gescoord. Lynn wist twee vrije worpen te scoren, maar ook stonden er doorloopballen en afstandsschoten op het formulier. De dames van het 1e gingen de kleedkamers in met een ruststand van 3-14.

Na de rust liep het scoren naar beneden, dit is een vaker terugkerend onderwerp. Auke wist de score meteen na rust weer te openen, maar hierna bleef het rustig. Er werden veel kansen gecreƫerd, maar helaas vielen er minder doelpunten. Isa kwam in het veld voor Auke, die vervolgens werd ingebracht in het andere vak. Ook Amber maakte haar speelminuten en kwam in het veld voor Lynn. Met nog 10 minuten te spelen stond er een score op het bord van 3-19. Uiteindelijk wist Arcades na de rust nog 1x te scoren, wat voor de verdediging van DAW een boost is geweest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-22 in het voordeel van DAW.

Een eenvoudige zege voor DAW, dat nog steeds op eerste positie staat. Vanaf dinsdag wordt weer gekeken naar de wedstrijd van aankomende zondag. Er staat een thuiswedstrijd tegen DSV op het programma. DSV is een pittige tegenstander, die zich niet zomaar gewonnen geeft. Alle aanmoediging is welkom in De Eeght om 11.30.