• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW speelde om 11.30u een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie. DSV uit Diessen is een lastige tegenstander en er lag de nodige druk op de schouders van de dames van het eerste. Er moest gewonnen worden om bovenaan te blijven staan.

Het eerste doelpunt viel meteen in de eerste helft. Een schot werd afgevangen door Dide en wist dit af te ronden. Er werden over en weer kansen gecreĆ«erd en uiteindelijk was het DSV dat wist te scoren. De achterstand werd omgedraaid in een voorsprong van DSV. Bo wist deze achterstand snel te herstellen en het was Fem die een doorloopbal scoorde. Het ging erg gelijk op, kansen werden aan beiden kanten niet afgemaakt. Er werd aan de kant van DAW slordig en gehaast gespeeld. Ondanks deze fouten, was het DAW dat steeds opnieuw de voorsprong pakte. Voor de rust waren het Auke en Fem die de ruststand bepaalden: 8-6 in het voordeel van DAW.

In de rust werd besproken dat de kansen afgemaakt moeten worden, want hierdoor bleef DSV in de wedstrijd. De onnodige fouten moesten er de tweede helft uit. Na de rust was het DAW dat goed uit de kleedkamers kwam en de voorsprong vergroot naar 4 doelpunten verschil. Na een kwartier spelen viel Dide geblesseerd uit en viel Femke van de Wijst in. Ook kwam Meike van Dinther in het veld voor Demy. DSV wist nog iets terug te doen en kwam weer terug op een gat van twee doelpunten. Tussenstand: 10-8. De spanning bleef in de wedstrijd. Het was zaak om dit rustig en goed uit te spelen. Er werden goede kansen gepakt en gescoord op juiste momenten. Meike scoorde in de laatste minuut het laatste doelpunt. Eindstand: 14-10.

Zondag 12 maart staat de laatste wedstrijd voor de carnaval op de planning. Een late wedstrijd (18.05u) in Berlicum tegen BMC.