• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

De carnaval kan met een goed gaan beginnen voor de meiden van korfbal 1. Op zondag 12 februari stond de laatste wedstrijd voor carnaval op het programma. Er werd een ‘avond’ wedstrijd in Berlicum gespeeld. Aan de kant van DAW zijn twee geblesseerden: Renske en Dide. Verder spelen Demy en Annerieke niet voluit vanwege een lichte blessure. Wederom mochten er A-speelsters mee.

De wedstrijd begon flitsend aan de kant van DAW. Na 3 minuten spelen wisten Tara, Annerieke en Lynn hun doelpunten te pakken. Door een foutje in de verdediging wist BMC iets terug te doen. Aanvallend vielen zowel alle kansen binnen en liep DAW vlot uit naar een comfortabele 2-8 voorsprong. De aanvallen van DAW waren mooi om te zien, helaas was het verdedigend niet helemaal waterdicht. Er vielen enkele doelpunten, vooral door slordige fouten. Ruststand: 5-12

Na de rust kwam Vera Lamers in het veld voor Demy. Het scoren werd doorgezet en binnen 3 minuten stond het al 6-14. Hierna viel het stil en werd er gewisseld aan de kant van DAW. Britt Roesink en Guusje Visser mochten hun debuut maken in Senioren 1. Ze kwamen met nog een kwartier spelen in het veld. Aanvallend werden de vele kansen minder afgemaakt. Verdedigend stond het steeds beter en werd er goed gecommuniceerd. De eindstand: 18-8 in het voordeel van DAW.

DAW staat nog steeds zonder puntverlies bovenaan. Na de carnaval staan er nog 4 zaal wedstrijden op het programma. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen Oxalis 1. Deze wedstrijd staat gepland op 5 maart om 13.30u in Sevenum. Fijne carnaval!!