• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 7 mei werd de veldcompetitie weer hervat na een korte break (meivakantie). De wedstrijd tegen Stormvogels 1 uit Luyksgestel werd gezien als belangrijke wedstrijd. De uitwedstrijd was er geen om positief op terug te kijken. DAW wist weinig in te brengen en de wedstrijd eindigde in 11-4. Zondag de kans voor een revanche.

Aan de kant van DAW kreeg Vera Lamers een plek in de basis, vanwege een enkelblessure van Carlijn. Tom wist voor de wedstrijd de juiste actiepunten te benoemen: communicatie, fel zijn en werken voor elkaar. Alleen dan kunnen we als team voor de winst gaan spelen. De score werd geopend door Stormvogels met een strafworp. Annerieke wist dit na 4 minuten recht te trekken en bracht de stand op 1-1. Hierna wist DAW de voorsprong te pakken met twee doelpunten van Lynn. Vrij snel wist Stormvogels deze achterstand ongedaan te maken met twee korte schoten onder de korf. Stand: 3-3.

Het bleef gelijk oplopen en beide teams gingen de rust in met een gelijke stand van 4-4. In de rust werd er besproken dat de dames van DAW echt als een team aan het werken waren. Helaas werden niet alle kansen benut, waar ook juist bij de tegenstander het een ander werd gemist. Deze wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Het was belangrijk om de eerste aanval van Stormvogels goed, alert te verdedigen, zodat DAW vervolgens meteen na rust de voorsprong kon pakken. Zoals besproken in de rust wist Annerieke de score opnieuw te openen en kwam DAW op een 5-4 voorsprong. Zo makkelijk gaven de dames van Stormvogels niet gewonnen en wisten wederom opnieuw de aansluiting te vinden. De eerste tien minuten waren beide teams weer aan elkaar gewaagd en stond er op het scorebord 6-6. Hierna wist Stormvogels voor het eerst de voorsprong te pakken en dit meteen uit te breiden naar 2 doelpunten verschil. Het werd hard werken aan de kant van DAW. Demy kwam met nog 10 minuten spelen in het veld. Er kwam meer druk op de aanval van
DAW, want er werd goed gekorfbald alleen de doelpunten vielen maar niet. Uiteindelijk wist Tara met een afstandsschot de gelijkmaker binnen te schieten. Stand: 8-8. De druk werd steeds hoger, want er was een kans voor DAW om de winst te pakken. Stormvogels wist op het einde de voorsprong te pakken met een doelpunt verschil. Dit breidde ze in de laatste minuut uit naar de eindstand: 8-10 in het voordeel van Stormvogels.

Er werd ontzettend hard gewerkt door alle dames van het eerste. Er had zeker meer in kunnen zitten, maar tegen een ploeg die binnen topklasse speelt, is dit een mooi resultaat. Er staan nog 3 wedstrijden op het programma. Aanstaande zondag 14 mei speelt DAW in Leunen tegen Oranje Wit. Deze wedstrijd start om 11.00u.