• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op donderdag 12 oktober speelde korfbal 1 haar tweede bekerwedstrijd. Dit was een uitwedstrijd tegen DAKOS. Een tegenstander waarbij in de competitie al eerder werd verloren. Het was tijd om revanche te nemen en DAW ging vol vertrouwen naar Someren.

De wedstrijd begon om 20.00u en de eerste voorsprong in de wedstrijd was voor DAKOS. Dide van der Heijden kreeg snel daarna een strafworp en wist de score weer gelijk te maken. De doelpunten vielen over en weer, maar het was DAKOS dat met drie verre afstandsschoten een ruime voorsprong had: 5-2. Daniek Kuijpers wist in de laatste minuut voor de rust haar eerste officiƫle doelpunt te maken in DAW 1. Ruststand: 5-3.

DAW had genoeg kansen, zeker binnen de 3 meter, maar het scoren bleef uit. Dit is zonde, want hier kan je de wedstrijd uiteindelijk op verliezen. Er moest meer zelfvertrouwen uitgestraald worden en er moest geknokt worden voor de winst. Na de rust kwamen Bo Hendriks en Lynn Vos in het veld voor Britt Roesink en Daniek Kuijpers. Annnerieke van Keijsteren wist meteen na rust een strafworp te benutten. Er vielen aan beide kanten verschillende doelpunten, maar DAW wist niet dichterbij te komen. Met nog een kwartier op de klok stond het 11-7 in het voordeel van DAKOS. Er ging een knop om bij de meiden van DAW en het zelfvertrouwen groeide met de minuut. Er werden knappe, maar vooral belangrijke doelpunten gescoord. Bo Hendriks wist twee keer achter elkaar te scoren en bracht de stand op 11-9. In de laatste twee minuten wist opnieuw Annerieke een belangrijke strafworp te scoren en besliste hiermee de uitslag na reguliere speeltijd: 11-11.

Het was tijd voor verlenging en er werd 2x vijf minuten gespeeld. Tara Oostendorp had nog veel energie en wist door te breken en scoorde twee korte kansen. DAW stond op voorsprong en elke minuut telde. Zodra DAKOS iets terug wist te doen, reageerde DAW meteen en zo bleef de voorsprong 2 doelpunten verschil. DAKOS koos voor een alles-of-niets-offensief en zo kon Bo het laatste doelpunt van de avond scoren. Uitslag: 14-15.

DAW korfbal 1 bekert verder na de zaalcompetitie. Zondag 15 oktober staat de laatste buitenwedstrijd op het programma. Alle support is welkom!

Opstelling:

Tara Oostendorp (3), Britt Roesink , Annerieke van Keijsteren (3), Daniek Kuijpers (1), Dide van der Heijden (2), Carlijn van den Hoogen (1), Auke de Vent, Meike van Dinther (1)

Reserves: Lynn Vos en Bo Hendriks (4)

Blessure: Renske van Vugt en Fem Vos

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1