• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 15 oktober speelt DAW korfbal 1 haar laatste thuiswedstrijd van de buitencompetitie. SVOC’01/United 1 staat op het programma. De dames van senioren 2 en 3 wisten beiden hun wedstrijd te winnen en om 13.00u was het tijd voor het eerste.

Er waren twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de afgelopen donderdag. Daniek Kuijpers en Dide van der Heijden begonnen op de bank. DAW wilde meteen fel en scherp aan deze wedstrijd beginnen, omdat punten belangrijk waren. In de eerste minuut was het SVOC’01/United dat de score opende met een afstandsschot. Annerieke van Keijsteren wist in de eerstvolgende DAW aanval dit recht te trekken en maakte de 1-1. Aanvallend liep het de eerste helft goed en werden er veel kansen gecreëerd. De voorsprong werd gepakt en DAW wist verder uit te breiden naar 5-3. SVOC’01/United bleef scherp en kon opnieuw steeds aan blijven haken. De ruststand: 7-5 in het voordeel van DAW.

Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar er werd niet goed afgerond. Hierdoor bleef de voorsprong minimaal. In de verdediging kregen DAW (te)veel doelpunten tegen. De communicatie in de verdediging moest beter. Er waren aanvallen over en weer, maar opnieuw was het SVOC’01/United dat de score opende. Zij waren met een duidelijk doel de kleedkamers uit gekomen. Na 12 minuten spelen was de score 8-8. De dames van DAW hadden moeite met het aanvallende spel van SVOC’01/United en er werd volop gekruist en gesneden. In de 18e minuut was het de tegenstander die de voorsprong pakte. De aanvallen van DAW werden stukken minder en er zat weinig overtuiging meer in. Met nog 3 minuten op de klok kwam Fem Vos, na een enkelblessure, in het veld om zo aanvalskansen te forceren. In de laatste minuut was het de aanvoerster Carlijn van den Hoogen dat met een alles-of-niets-schot de score gelijk trok. Er werd toch één punt aan de, toch wel teleurstellende, wedstrijd overgehouden. Eindstand: 9-9.

De buitencompetitie zit er voor nu op. DAW korfbal 1 staat op de 5e plek met 3 punten. De tweede helft van de buitencompetitie is het belangrijk dat we gaan knokken en strijden voor een hogere plek, want er zit meer in. De komende week wordt er niet getraind en vanaf dinsdag 24 oktober wordt er in de zaal getraind. De zaalcompetitie start op zondag 12 november.

Opstelling:

Tara Oostendorp (1), Britt Roesink (1), Bo Hendriks , Lynn Vos (1), Bo Hendriks, Carlijn van den Hoogen (1), Auke de Vent (1), Meike van Dinther (3), Annerieke van Keijsteren (1)

Reserves: Dide van der Heijden, Daniek Kuijpers en Fem Vos

Blessure: Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1