• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Na een goede voorbereiding en prima gespeelde oefenwedstrijden, gingen de dames van het eerste naar Esch voor de winst.

De wedstrijd werd gelijk vanaf het begin goed opgepakt. Met een gevarieerd aanvalsspel resulteerde dat na 19 minuten al in 1-5 voorspong. Tovido bleef echter bij de les en wist met veel doorloopbaldruk het veld kleiner te maken. Hierdoor kregen ze kansen op de doorloop, maar ook op het afstandsschot. In de loop van de 1e helft werd er dan ook nog 4x tegen gescoord en wisten wij er nog 1 te maken. Het stond in de rust 4-6.

Na rust, wellicht te gespannen, wilde het scoren niet meer lukken. Er werden in het eerste deel van de 2e helft van over en weer ongeveer even veel doelkansen gecreĆ«erd. In het tweede deel van de 2e helft had DAW, kans op kans. Helaas kon DAW, op een strafworp na, niet meer scoren. Zoals in het nagesprek werd gememoreerd, erg frustrerend en kwantitatief uitermate teleurstellend.

De komende week staat een bekerwedstrijd uit tegen SVO op het programma en volgende week zondag spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen JES, die vaak lastig is.

Vandaag speelde het tweede een oefenwedstrijd tegen Be Quick, een ervaren ploeg uit de reserve topklasse. In de 1e helft ging het nog gelijk op. Helaas in de 2e helft lukte het niet om consequent te blijven verdedigen en werd er te laat gereageerd in de rebound positie. Hierdoor wist Be Quick meer te scoren en te winnen.