• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW 1 knokt zich, mede samen met het publiek, er doorheen!

Na gisteren, waar de junioren zeer verdienstelijk tegen Be Quick gelijk speelde, na een verlies op het veld van 14-1, nu 8-8 waar zelfs winst in het verschiet lag, vandaag een spannende korfbal dag voor DAW-senioren.

Er stonden drie thuiswedstrijden voor DAW op de planning. Het derde van DAW begon de dag tegen Diosa 2. Dit eindigde in een dikke overwinning voor DAW met 16-4.

030IMG 3422Het tweede van DAW speelde tegen een sterke ploeg Rosolo 2. Al snel stond er een achterstand van 0-3 op het scorebord. DAW liet zich niet kennen en kwam weer terug in de wedstrijd door twee mooie doelpunten van de jarige Auke en Tessa. De stand bleef dicht bij elkaar en de meiden gingen de rust in met een gelijke stand van 7-7.

Na rust scoorde Eefke de vrije worp en zorgde voor de eerste voorsprong voor DAW in de wedstrijd. Deze konden zij 5 minuten vasthouden. Rosolo ging meer voor de vang en we kregen verschillende afstandsschoten om de oren. Het bleef spannend tot in de laatste minuten. Rosolo wist nog net binnen de tijd een afstandsschot raak te schieten en won daarmee een zwaarbevochten wedstrijd. Eindstand: 15-16.

DAW 1 speelde tegen DSV, een lastige tegenstander.033IMG 3426

De 1-0 viel al snel door een mooie actie van Femke. DSV kon snel de gelijkmaker maken en pakte meteen de voorsprong. Het scoren was lastig, verdedigend hielden we elkaar in evenwicht, in de eerste helft voor beide ploegen. De ruststand was daarom 2-4.

Na de rust heeft het 8 minuten geduurd voordat er weer een doelpunt viel. Renske kwam weer terug in het veld en wist meteen de aansluitingstreffer te scoren. Maud wist het terug te brengen naar een gelijkspel. Helaas veranderde dit snel in een 4-6 achterstand. Deze 2 doelpunten in de 2e helft waren dan ook de laatste van de wedstrijd voor DSV, DAW bleef knap overeind en weer wist Renske het gat in de korf te vinden. Met nog 10 minuten te spelen wisten we de voorsprong te pakken door een mooi afstandsschot van Anke. De wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten en verdiende overwinning, samen met veel meelevend publiek, voor DAW met 9-6.

Volgende week speelt het eerste weer een thuiswedstrijd tegen Odisco 1!