• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De klok sloeg net 11.23:58 uur, toen grote stofwolken optrokken boven ons sportpark aan de Bossestraat. Even leek het alsof onwelwillende individuen zojuist ons prachtig verzamelgebouw in de as hadden gelegd. Gelukkig bleek de oorzaak iets onschuldiger: de ongeëvenaarde vedetten van Das Vierte klopten op dat moment massaal het stof en de roest van hun voetbaltassen. Niet voor niks, want we kregen gasten uit Katwijk op bezoek: SIOL 2. Vanaf Katwijk aan Zee is het ruim anderhalf uur rijden naar Schaijk en daarom hadden onze gasten hun kampementen maar opgeslagen in de buurt van Cuijk.

Hoofdcoach Van der Zanden verkoos zijn vakantie boven onze seizoensopening en dus heerste er een rouwstemming in ons kleedlokaal. We besloten daarom om toepasselijk in het zwart aan te treden. Bijkomend voordeel was dat we daarmee met 12 tegen 11 aan de wedstrijd begonnen. Helaas was dat van korte duur, want de alerte Nico Geurts stak onze arbiter na ruim 12 minuten in een blits geel hesje.

Zoals wel vaker bij een lange intro viel er over het spel weinig te melden. Das Vierte begon sterk en legde de Katwijkenaren eenvoudig hun wil op. De opbouw was in de beginfase uitstekend verzorgd en het was wachten op de eerste kansen. Dennis ‘the Menace’ Geurts ging door waar hij vorig seizoen gestopt was: achterhoedes teisteren. Met zijn Torpedo BMS 4.0 Hyper Solide Ultra aandrijving liet hij verdedigers staan alsof het kleine kleuters waren en daarmee dreef hij de SIOL-lezen tot wanhoop. Uit één van die acties kwam de verdiende openingstreffer. The Menace stoomde op over de rechterflank, bewaarde het overzicht en legde de bal uitstekend terug. Jesse 'gij maakt mij' de 'pis niet' Louw had zijn neusje voor de zalm net op tijd ingewisseld voor een neusje voor de goal en profiteerde beheerst: 1-0! Naar mate de eerste helft vorderde brokkelde de Romeinse Rijk-achtige overmacht van Das Vierte steeds wat verder af en de laatste tien minuten voor de thee kwamen de gasten – vermoedelijk door een kleine conditionele voorsprong op onze semi-atleten – steeds beter uit de verf. Er slopen wat slordigheidjes in het Schaijkse spel en uit een van die momenten viel bijna de gelijkmaker. Gelukkig stond de paal op de goede plek.

In de rust klaagde de jongerenafdeling van Das Vierte weer steen en been over het ontbreken van een glaasje ranja, waardoor ze als echte volwassenen aan de thee moesten geloven. Toen ze na 24 minuten nog niet uitgehuild waren vond de leidsman het toch echt tijd om weer aan de gang te gaan.

Na wat koedie-koedie’s en gossie toch’s kon de jeugd er weer tegenaan en dat was maar goed ook. SIOL was de tweede helft de bovenliggende partij en Das Vierte stond geregeld onder druk. Tot veel kansen leidde dat eigenlijk niet. Toch zou de gevreesde Ausgleich op het bord komen. Na duur balverlies ver op de helft van de tegenstander, stond een gedeelte van ons ensemble uit positie en daarvan wisten de bezoekers optimaal te profiteren. Een vijandelijke aanvaller zette een Alberto Tomba-achtige slalom in en wonder boven wonder kwam hij daardoor oog in oog met goalie Sjoerd den Brok te staan. De finishing touch ging behoorlijk de mist in, maar tergend langzaam verdween de bal toch in het net: 1-1. Veel opvallende momenten vielen er daarna niet meer te noteren, of het moet de lompe tackel van de regerend kampioen van de SIOL-sumoworstel Championships zijn. Vermoedelijk kan de Maandagmorgenploeg op basis van de nopafdrukken achterhalen waar hij precies gelopen heeft.

Aan het eind van het duel deelde Das Vierte toch nog wat speldenprikjes uit en bij het scheiden van de markt kwam Das Vierte zowaar nog één keer dichtbij de 2-1. Op goed voorgeven van Mitchel 'van Ossvelden tot' Heesakkers kwam Mister Bookmaker helaas anderhalve teenlengte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden. En zo kreeg de nuttige openingswedstrijd van Das Vierte een terechte eindstand: 1-1.

Tagged under Senioren