• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na jaren van doffe bekerteleurstellingen had Das Vierte dit jaar zowaar een theoretische kans op het behalen van de volgende ronde. Bij winst op UDI 5 – onlangs nog met 8-0 te sterk voor Festilent 3 – zouden la Arancione-Blanco met anderhalf been in de volgende ronde staan. De spanning was dan ook om te snijden en het belang van de wedstrijd werd door DAW niet onderschat: Das Vierte mocht aantreden op het hoofdveld! Althans, voor zover dat na de fusie met Emos achter de tribune is komen te liggen.

Midweeks moest ons hechte ensemble helaas afscheid nemen van Luuk ‘zievertes’ Willems en DJ Burgt. Daarmee werd een verbluffende bres geslagen in ons familieteam en als eenzame verdwaalde katjes strompelden we dan ook terneergeslagen naar het veld. Daar bleek al snel dat de bijzondere kwaliteiten van dit illuster duo volledig zijn opgegaan in Thomas ‘Luuk&Rickenator’ van Boekel. Vroeg in het duel liep hij namelijk half uit positie, om vervolgens een ontiegelijk mislukte zwabberbal los te laten. De verbaasde gelegenheidsdoelman van UDI kon er – hard lachend – nog net een corner van maken. Das Vierte deed niet onder voor de vrij statische Udenaren en had de zaken achterin prima op orde. Dat gaf Teun ‘niet Eends maar’ Zwaans de kans om ten aanval te trekken. Vanaf links draaide hij de bal in met zijn rechterbeen en die belandde gevaarlijk op de paal. UDI stelde daar weinig tegenover en werd eigenlijk alleen gevaarlijk toen Daan ‘frietbakker’ Janssen vanuit de Hoevestraat twee keer te laat zijn hok uit kwam. De tweede keer herstelde hij dat overigens met een Buffonniaanse save. Zo’n vijf minuten voor de rust besloot de Udense doelman om een Houdini act uit te halen op de rand van de 16-meter. Daarbij realiseerde hij zich te laat dat hij Houdini niet was. Op dat moment was hij echter al buiten de 16-meter met de bal aan het rommelen en aankloten. Daarbij werd de bal hem ontfutseld door Dennis ‘the Menace’ Geurts, die alert profiteerde en onberispelijk binnen schoot: 1-0! Halbzeit.

Na de thee ging Das Vierte verder op de ingeslagen weg. De gasten oogden niet bijster gretig en Das Vierte kon rustig de aanval zoeken. Daarbij vond The Menace opnieuw de weg naar het vijandelijk strafschopgebied. Dat werd de bezoekers te gevaarlijk, waardoor zij aan de noodrem moesten trekken. Daar maakte een vermoeide La Geurts graag gebruik van. De daaropvolgende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door onze Koning Strafschop: de Grote JVL. Daarmee was de Udense gifbeker nog niet leeg. De Genadeloze Geweldenaren kregen namelijk nog een vrije trap op links. Daarbij rekende iedereen op een gevaarlijke, sluwe, indraaiende voorzet. Waaronder met name de doelman. Mas Bartens dacht daar op advies van Hauptsturmfuhrer Van der Zanden anders over en koos vanaf ruim 25 meter voor de korte hoek. De doelman – die op dat moment al 18 meter voorbij de tweede paal gerend was om de voorzet te onderscheppen – doorzag dat te laat en was niet op tijd terug op zijn post: 3-0!

De Udense martelgang begon ongepaste vormen aan te nemen en dat noopte Mister Bookmaker om wat terug te doen. Met een partijtje vasthouden dat na afgelopen zondag terug te vinden is in de nog te schrijven bestseller ‘De meest opzichtige overtredingen in een strafschopgebied aller tijden en ver daarvoor’ liet hij de leidsman geen andere keus dan op zijn fluit te blazen: penalty! Daan ‘pingelkiller’ Janssen deed nog een dappere poging om het onheil af te wenden, maar dat bleek onvoldoende: 3-1. UDI leek nog even te geloven in een resultaat, maar aan die hoop kwam al snel een eind. Na een fraaie aanval bracht Bart ‘wannabe rechtsback’ Janssen tegen beter weten in de Helm in stelling. Dat bleek een goede zet, want de inzet van Rickett kreeg door een viervoudige carembole een leep boogje en belandde zo achter de spartelende doelman: 4-1!

Daarmee was het pleit beslecht en behield Das Vierte met zeven punten uit drie wedstrijden zicht op de volgende ronde. Twee dagen later verpulverde UDI ook concurrent SIOL 2 uit Cuijk, met maar liefst 8-2. Daardoor bereikte Das Vierte op eenzame hoogte als poulewinnaar de volgende ronde van het bekertoernooi. De KNVB is de juiste balletjes al aan het voorverwarmen, dus dat wordt hoe dan ook een kraker.

Tagged under Senioren