Eén ding staat vast in september: het is nog geen oktober. Gesteund door die wetenschap stormde de niet-erkende vedetten van Das Vierte afgelopen zondag de grasmat op, in een poging om de ongeslagen status vast te houden. Die nobele missie moest dan gestalte krijgen tegen – hoe toepasselijk – een fusievereniging: NLC 2.

De ochtend startte met de charismatische Maiden Speech van Hauptsturmführer Van der Zanden waarmee het seizoen ieder jaar weer traditioneel afgetrapt wordt. De Grote JVL – Jeroen Very Late – en Bart ‘Whatsapp kapot’ Derks waren nog net op tijd om deze ontroerende woorden mee te kunnen pikken. Spiritueel verlicht door de diep doordachte toespraak van De Leider begon Das Vierte zeer dromerig aan het duel. De bezoekers waren 17,4% feller dan onze Oranjehemden, die bij het aangaan van de duels een iets te hoog JVL-gehalte vertoonden: vaak net iets te laat. Met name bij hoekschoppen zorgde NLC voor veel gevaar. Gelukkig had Daan ’bardienstkoning’ Janssen twee reservegoalies bij de palen staan, waardoor ons tot drie keer toe een tegentreffer bespaard bleef. Licht tegen de verhouding in zouden de Noeste Staalarbeiders van Das Vierte toch op voorsprong komen. Nadat het duel iets meer in balans was gekomen, bracht Bas ‘Cup C’ Martens met een vernuftig balletje Bart ‘backske for life’ Janssen in stelling. De vijandelijke goalie waagde het er niet op om zijn hok uit te komen en die rekening werd hem direct gepresenteerd. Met een diagonale inzet in de verre hoek liet BJ hem volstrekt kansloos: 1-0! Voordat we aan de thee mochten werd er niet meer gescoord, zodat we met een 1-0 voorsprong tevreden de catacomben opzochten.

Das Vierte startte niet scherp aan het tweede bedrijf. Toch was de eerste Grote Kans voor onze vermaarde Totaalvoetballers. Na een uitstekende voorzet vanaf rechts werd Japie ‘Soesjeschef’ Jans compleet verrast, waardoor hij de bal van dichtbij toch niet binnen wist te koppen. Conditioneel hadden de bezoekers anderhalf streepje voor en dat werd in het verloop van de tweede helft bij vlagen zichtbaar. Toch gaf de Schaijkse defensie de hele wedstrijd nagenoeg geen uitgespeelde kansen weg. Daar kwam verandering in toen de organisatie bij Das Vierte even ver te zoeken was. Mas Bartens verdedigde het verkeerde poppetje, Stef ‘Mark Rutte in het Binnen’Hofmans stapte uit en liet zich daarna erg simpel uitspelen en Thomas ‘de joekel’ van Boekel stond erbij met een zak pepernoten en keek ernaar. Ook ex-Frietbakker Janssen kon het tij niet keren: 1-1. In het vervolg van het duel had Das Vierte nog minimaal één keer recht op een strafschop, maar die werd helaas niet gegeven. Ook NLC was in met een bal tegen de lat nog dichtbij een treffer. Vlak voor tijd had The Menace de drie punten tóch nog in Schaijk kunnen houden. Eén op één met de doelman had hij ongeveer even veel tijd als een Gardensafari slak nodig heeft om de 400 meter te lopen. Dat gaf hem de ruimte om na te denken over de 471 manieren waarop hij kon scoren. Gecombineerd met een bal die voor zijn linker been lag bleek dat een matig recept, waardoor de keeper eenvoudig kon ingrijpen.

Doelpunten zouden er ook in de resterende minuten niet meer vallen. Zo behield Das Vierte wel haar ongeslagen status, maar een Apfelkorntje zat er dit keer niet in. Gelukkig waren we creatief genoeg om daar de nodige alternatieven voor te vinden.

Tagged under Senioren