Zaterdag 30 september stond Das Moesfest op het menu. Veel Duitser wordt het niet, dus 86% van de DAW4-selectie was braaf van de partij. Na tal van spookverhalen was het op zondag maar afwachten hoeveel vedetten zich in of na de gong zouden melden voor de uitwedstrijd tegen Ravenstein 2. Maar: wonder boven wonder waren zelfs Helmloze Helm – die door ‘een potje vissen’ de hele linkerkant van zijn gezicht open had liggen – en Thermo Thomas – die het ondanks de 25 graden toch nodig vond om zijn koude handjes op te warmen met een thermo T-shirt – op tijd.

Al snel bleek dat je ook aanwezig kunt zijn zonder écht aanwezig te zijn. Zo had de warming-up het niveau van een fictief zevende elftal van FC Keent. In de 8e minuut vond Laks van Leijsen het niet nodig om zijn man kort te dekken, aangezien die vanuit zo’n positie toch niet kon scoren. Helaas. Drie seconden en een strak zondagsschot later stond het 1-0 voor de thuisploeg. Wat volgde was een real life uitzending van Koefnoen. In de 11e minuut blonk de Schaijkse achterhoede opnieuw uit in niet ingrijpen en kwam de 2-0 op het bord. Na een kwartier kwam Das Vierte gelukkig goed weg, toen Jaan Danssen te laat uit zijn hoek kwam, maar de met stomheid geslagen spits niet wist te profiteren. In diezelfde minuut was het helaas alsnog raak, nadat centraal achterin opnieuw erg zwak werd ingegrepen: 3-0. Helaas was deze prachtige verfilming van een Stephen King-boek nog niet bij de aftiteling. In de 18e minuut speelde Laks van Leijsen de bal namelijk veel te kort terug op Jaan Danssen, die daarop niet was berekend. Onze goalie werd daarop kinderlijk eenvoudig omspeeld en de 4-0 was een feit. Nog voordat de inkt van de scheidsrechter opgedroogd was, werd het na weer dramatisch ingrijpen ook nog 5-0. We schrijven welgeteld 19 minuten en 41 seconden: vijf goals in een tijdsbestek van 12 minuten. Bezoekers die door de hardnekkige ochtendspits op de Dorpenweg iets te laat ten tonele verschenen konden hun oren niet geloven.

Gelukkig rechtte Das Vierte daarna de ruggen, zodat een complete vernedering ons bespaard bleef. Nadat invaller Mas Bartens met een half schotje voor het eerste Schaijkse gevaar had gezorgd, was het even later wel raak. Thermo Thomas stoomde op over de rechterflank en lepelde de bal op maat naar de tweede paal, waar Dennis ‘the Menace’ Geurts onberispelijk de 5-1 binnen roste. Alles lag weer open! Even later kon The Menace op goed aangeven van Mitchel ‘van Oss naar Schaijk of’ Heesakkers van dichtbij met links ook de 5-2 aantekenen. Dat mislukte en dat bleek kostbaar. Niet veel later zorgde een hevige aanval van obstipatie er namelijk voor dat Stef Stoelgang de bal terug naar onze keeper kopte. Daar wist Jaan Danssen zich geen raad mee. Hij maaide op stripboekachtige wijze over de bal heen en die werd daarna simpel binnen gelopen: 6-1. Halbzeit.

Onder het genot van een lauw bakje thee werden de neuzen in de rust weer dezelfde kant op gedraaid, om er toch nog wat van te maken. Wat volgde was een zeer degelijke tweede helft. Das Vierte mocht de tweede set gelukkig beginnen met serveren. Na een rush van Thermo Thomas kwam The Menace net een teenlengte te kort om de 6-2 aan te tekenen. Na een goede actie van Speedy Heesakkers belandde de bal even later bij Helmloze Helm, maar die schoot net voorlangs. Ook Adriaanloze Bassie was twee keer dicht bij een treffer. Eerst miste een uitstekende vrije trap het doel maar net. Even later verprutste de vijandelijke keeper de bal, waarna Bassie zijn lobje op de onderkant van de lat zag belanden. Selectietrainer Jans deed ook nog een duit in het zakje. Een op voorhand kansloze poging vanaf 32 meter zweefde zowaar bijna de bovenhoek in, maar de doelman reageerde alert. Niet veel later kreeg Teun-Training een 244% kans op de 6-2 nadat hij compleet vrij voor de goal werd gezet. Helaas bracht de geelzwarte kiepert redding met zijn voet.

Ook in de slotfase wilde de bal er maar niet in. Nadat Das Vierte al twee keer was gesaboteerd door uitstekend ingestudeerd samenspel tussen een valse grensjager en de scheids kreeg Mitchel ‘schor of‘ Heeskakkers op voorgeven van El Basco nog een uitstekende kopkans, maar die was niet aan hem besteed. In blessuretijd was El Basco uit de draai zelf nog dicht bij een treffer, maar de keeper bracht opnieuw knap redding. Zo revancheerde Das Vierte zich met een prima tweede helft voor de beschamende openingsminuten. Punten voor de ranglijst leverde dat helaas niet op.

Tagged under Senioren