Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na de knappe uitzege bij Margriet 3 kreeg Das Vierte dit weekend de kans om revanche te nemen voor één van de meest schandalige vertoningen in de geschiedenis van het vaderlands voetbal: de 6-1 uitnederlaag bij Ravenstein 2, waarbij Das Vierte in een tijdsbestek van niet meer dan twaalf minuten maar liefst vijf tegendoelpunten incasseerde. Het belang voor de ranglijst was immens, want ondanks de knappe winst van vorige week sloot Das Vierte nog altijd de rangen in onze klasse.

De missie was duidelijk en dat was ook terug te zien in het fanatisme waarmee de oranjehemden de Ravensteinse vijand bestreed. Met denkbeeldige paarden en virtuele wagens joegen de gladiatoren van Willy’s Bunch over de hobbelige piste. De wanhopige stedelingen wisten niet wat hen overkwam en het was een kwestie van tijd voor de verdiende voorsprong op het bord zou komen. Met de onwaarschijnlijkheid van een varken dat er geblinddoekt vier keer op rij in slaagt om van Reek via de kortste route naar Pamplona te lopen, was het toch Ravenstein dat op voorsprong kwam. De organisatie in de Schaijkse achterhoede was even ver te zoeken en dat wisten de bezoekers netjes uit te buiten. Das Vierte ging niet bij de pakken neer zitten, al was het maar omdat er geen pakken waren. Het rechtte de rug en wist met veel passie en strijd wat kansen te creëren. Nadat eerst The Menace al een losse flodder had afgestoken was de beste kans voor Rickett van den Helm. Helaas wist de Ravensteinse poortwachter de bal nog net over te tikken.

In het tweede bedrijf kwam Das Vierte als ware het Fujifilm Wegwerpcamera’s opnieuw flitsend uit de startblokken. Binnen twee minuten stoomde Thermo Thomas al op over de rechterflank en hij leverde een panklare voorzet af op The Menace. Ongehinderd mocht hij binnen koppen, maar helaas mikte hij van dichtbij over. Je zou verwachten dat dit de oranje burger moed zou geven, maar naar mate de tweede helft vorderde bleef Ravenstein steeds eenvoudiger overeind. Ondanks de Spartaanse voorbereiding van onze Selecao sloeg na het uur de vermoeidheid toe en dat was te merken. De geel-zwarten konden achterover leunen zonder al te vaak in de problemen te komen. Eén keer ging dat mis, maar toen werd de ploeg gered door hun meereizend Suske & Wiske album: de Valse Vlagger. Topscorer The Menace werd in buitenspelpositie terug gefloten maar roste daarna nog even overtuigend de bal het hok in.

In de slotfase bleef Das Vierte zoeken naar een opening. Het kreeg nieuwe hoop toen de Ravensteinse 'Bejaarde Van De Week' nog even binnen de lijnen mocht komen en de mouwen werden nóg wat hoger opgestroopt. Zelfs Lim van der Tinden nam de moeite om drie keer op en neer te hobbelen en dat leidde spontaan tot kramp in zijn vierde teen van links. Ook Mitchel Schor-percelen ging met veel gevoel voor theater naar de zijkant. Hoewel het tijdtrekken van de bezoekers aan het eind van de rit keurig gecompenseerd werd mocht dat helaas niet baten: Das Vierte bleef na 90 minuten zwoegen, ploeteren en stoepvegen met lege handen achter.