• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na regen komt zonneschijn luidt het huismotto van Das Vierte. Onfortuinlijk genoeg houdt de regen dit seizoen al vrij lang aan, maar dat maakte de kans dat dit weekend eindelijk de zonneschijn door zou breken alleen maar groter. Tel daarbij op de prachtige nieuwe tenues van onze kersverse nieuwe sponsor Derks Bedrijfswagens en een stunt in eigen huis tegen koploper TOP 4 kon nauwelijks uitblijven.

Tussen het omkleden en de warming-up nam Das Vierte uitgebreid de tijd voor een artistiek intermezzo. De toegestroomde paparazzi wilden onze voetballicosi immers maar wat graag vastleggen in hun blinkende nieuwe outfits, mede mogelijk gemaakt door Derks Bedrijfswagens. Met nog meer elan dan gebruikelijk begon Das Vierte als herboren aan deze thuiswedstrijd tegen de trotse koploper in onze klasse. Op het veld was van dat koploperschap overigens weinig te merken. Of het door de nieuwe shirts kwam – mede mogelijk gemaakt door Derks Bedrijfswagens – zullen we niet weten, maar de wedstrijd ging behoorlijk gelijk op. Daar besloot ex-frietbakker van de Hoevestraat Jaan Danssen maar eens verandering in te brengen. Bij het uitkomen beoordeelde hij de bal als ‘te heet om te vangen’ en hij besloot om de bal dan maar weg te stompen. Veel verder dan de stropdas van de dichtst bij zijnde spits kwam hij helaas niet, waarna de bal met een beheerste boog tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. Das Vierte kreeg zelf ook nog wat kansjes, maar tot wat twijfelachtige schotjes van de Grote JVL kwamen we niet. Met de shirts van Derks Bedrijfswagens fier om onze schouders vertrokken we teleurgesteld richting de catacomben voor de thee.

Das Vierte deed ook in de tweede helft weinig onder voor de bezoekers. Dat kwam onder meer doordat de bezoekers hun focus niet zozeer op hun eigen spel richtten, maar vooral met randzaken bezig waren. Das Vierte mocht daardoor in de shirts van Derks Bedrijfswagens blijven geloven in een stunt. Die leek in de maak toen Japie ‘niet Peppie maar kokkie’ Jans aan een Alberto Tombaanse solo begon. Bezoekers moesten jas en tas vasthouden, want de wervelwind die door het soleren, kappen en draaien werd veroorzaakt loog er niet om. Helaas brandde het lampje ‘Low Battery’ net iets te vroeg, waardoor de veelbelovende voetbalshow niet tot een gelijkmaker leidde. In de slotfase kreeg invaller Jesse de Louw in één van de zestien mooie shirts van Derks Bedrijfswagens nog een aardige schotkans, maar dat mocht helaas ook niet baten.

De wedstrijd kabbelde zo vrolijk verder. Althans, vrolijk… De gemoedsrust van de bezoekers liet zich naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter vergelijken met dat van Kapitein Haddock op een derde woensdag van oktober. Alleen directe familie en de allerbeste vrienden van Kuifje realiseren zich dan dat het menens was. Dat humeur klaarde als een bezetene op toen de Ossenaren licht tegen de verhouding toch 0-2 aantekenden. Die euforie wilde de doelpuntenmaker maar wat graag met de scheidsrechter delen door als een kleuter zijn tong uit te steken. Van die avances was de scheids uiteraard niet gediend en hij beloonde de ‘dubbele punt P’ met een gele kaart. Het bleef nog lang ongezellig, maar Das Vierte stond – ondanks de fraaie nieuwe shirts van Derks Bedrijfswagens – opnieuw met lege handen.

Tagged under Senioren