Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Tegen alle vaste rituelen en gewoonten in speelde Das Vierte dit weekend eens NIET op de dorre en kapot gelopen piste achter de tribune. De ploeg mocht uitwijken naar veld 4 waar beduidend meer gras te bespeuren viel. Of dat een voordeel of een nadeel was zou al snel blijken.

Het verschil op de ranglijst tussen de noeste arbeiders van Das Vierte en de bezoekers uit Veghel was enorm, maar dat zegt natuurlijk niets. Althans, niet altijd. In dit geval dekte het puntenverschil aardig de lading want de Onverschrokken Oranjehemden (Suske en Wiske, aflevering 1.294, copyright) kwamen op alle fronten tekort en figureerden in een eenzijdige openingsfase. De Veghelaars leken met twee man meer op het veld te staan en kregen uit een lage corner al snel de eerste kans. Gelukkig wist de ex-Frietbakker van de Hoevestraat de bal zelfverzekerd over te kijken. Daar slaagde hij even later minder in toen een Kuussegatse spits ERG makkelijk mocht draaien in de zestienmeter. Voormalig frietbakker en golferszoon Janssen bleef behoudend op zijn doellijn staan. Dat loonde niet, want ondanks de messcherpe warming-up van onze Nostra Danus verdween de houdbare bal helaas tegen de touwen: 0-1. Negenentwintig druppels later werden de bezoekers opnieuw in de watten gelegd toen een vijandelijke spits ALLE tijd kreeg om in zijn eentje de bal in het spel te houden. Uit zijn voorzet volgde gelukkig een hilarisch slecht gelukte omhaal, maar dat was voor de Schaijkse defensie helaas geen reden om de bal weg te knallen. De verdedigers van Das Vierte zagen twee beren broodjes smeren. Oh, dat was een wonder. Ze stonden erbij en keken ernaar, hoe het op een beschamende manier 0-2 werd. Halbzeit.

De tweede helft werd gekenmerkt door een feller en gretiger Das Vierte, dat zich weigerde neer te leggen bij de naderende nulpunter. Dankzij die scherpte en een verminderde concentratie bij de bezoekers kreeg Das Vierte ook een serie mogelijkheden om kansen te creƫren. Helaas hadden die kansen een hoog Fata Morganagehalte: het leek heel wat, maar leidde tot niets. Zo verschenen de totaalvoetballers kansrijk in een 3 tegen 3 situatie, maar werd verzuimd het goed uit te spelen. Zo gold dat eigenlijk ook voor het handjevol andere mogelijkheden om dreigend te worden. Vooral matige balcontroles, een tekort aan rust in het spel en slordige eindpasses braken de Selecao op. Hierdoor kregen de oranje manschappen van Hauptsurmfuhrer Van der Zanden helaas geen loon naar werken. De beste mogelijkheden waren voor Dennis The Menace en de Grote JVL, maar de poging van JVL bracht niet zozeer de voorsprong van de Veghelaars in gevaar als wel het kersverse nest van een hoogst verbaasde kolibrie. Even later herhaalde broerlief Leijs van Larsen dat trucje, waardoor ook de Spugende Spreeuw (Suske en Wiske, aflevering 892, copyright) zich een ongeluk schrok. Uit een counter werd het even later ook nog 0-3, waarmee de eindstand ook meteen was bereikt. De minst besmeurde kledingstukken van het duel waren ongetwijfeld de handschoenen keeper Blauw Geel.