Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Op Hemelvaartsdag wordt traditiegetrouw herdacht dat de Heere Jezus is heengegaan naar God Onze Vader. Voor de liefhebber van details: dit vond plaats exact 39 dagen na zijn opstanding uit de dood. Dat maakt Hemelvaart tot Das Vier(zigs)te Paasdag. Alle pijlen wezen dus in de richting van een wonder. En naar een omleiding in en rond Uden als gevolg van de jaarlijkse rommelmarkt vlakbij het sportterrein van UDI. Met name de Utopia vingerhoedjes verkochten goed, maar Das Vierte liet zich daardoor niet afleiden.

Als kat in het nauw maakte de directie van Das Vierte noodgedwongen een rare sprong door niemand minder dan Mitchel ‘fietst vanuit Oss naar Schaijk maar niet via’ Heesakkers onder de lat te zetten. Overige bijzonderheid was vooral de aanwezigheid van vrouwlief van Mental Theo van Boekel, die hierdoor 90 minuten lang op de brommer over de grasmat racete. Tel daarbij op dat onze Hauptsurmfuhrer naar eigen zeggen nog NOOIT bij UDI gewonnen had en alle ingrediënten voor een goed resultaat zaten in de pan.

Das Vierte begon gezegend aan het duel. Nadat the Menace al een dot van een kans had gemist, prikte hij even later op aangeven van de alom aanwezige Thomas alsnog de verdiende 0-1 langs de beroerde goalie van de thuisploeg. Het klokje van de scheids tikte op dat moment amper de vijfde minuut aan. Niet veel later kwam aan alle euforie al een einde, toen een bekeken lange bal van de Udenaren precies tussen de verdedigers en de iets te laat uitkomende gelegenheidskeeper van Das Vierte belandde. Met een lepe boogbal was Mitchel kansloos: 1-1. We schrijven de 7e minuut. De geplaagde Oranjehemden lieten het er niet bij zitten en drukten het gaspedaal weer win. Op afleggen van Chefkokkie Jans krulde Bart ‘wannabe rechtsback’ Janssen de bal over de machteloos ‘springende’ goalie van UDI, die het witte leder alleen nog maar kon schampen: 1-2 in minuut 1 2!.

Halverwege de eerste helft leek de gelijkmaker op komst toen onze defensie opnieuw werd verrast door een lange bal vanuit de achterhoede van de Udenaren. Een rood-wit-blauwe spits kon 1 op 1 door op de Buffon van D’n Heuvel, maar die redde met een knappe reflex. Die redding steeg onze debuterende goalie even later naar de bol, waardoor hij het spel met een laconieke no-look breedtepass verlegde tot precies in de voeten van een Udenaar. Die fout wist Mitchel ‘Barthez’akkers op fenomenale wijze te herstellen. Tien minuten later kon hij opnieuw aan de bak toen Das Vierte apathisch toe keek bij een lange inworp van de bezoekers. Als een Jeroen Zoet tot de zeventiende macht wist MH de daarop volgende voorzet eruit te halen. Ook een behoorlijke poging in de hoek kon de ontketende Mitchel Hees’Iker Cassilas niet verrassen. Das Vierte had veel balbezit maar zette daar wat kansen betreft niet veel meer tegenover dan een grote kopkans van The Menace, uiteraard weer op aangeven op de alom per scooter aanwezige Ongelovige Thomas, die stomverbaasd constateerde dat de bal over het doel suisde. Ook UDI kreeg nog wat schotkansjes maar daarna vond de UITSTEKEND fluitende leidsman het voldoende voor de thee.

Das Vierte startte moeizaam maar kreeg via JVL toch de eerste kans. Hij troefde zijn verdediger op snelheid af maar vond het net niet. In de daarop volgende sterke fase kreeg Das Vierte kans op kans. Zo legde Bart J terug op Bart Derks Bedrijfswagens, maar de keeper redde verbazingwekkend knap. Ook hier moet De Heere een bepalende stem in gehad hebben. Uit de daarop volgende corner kopte The Menace op 15 centimeter van het doel knalhard op de paal. Even later stelde JVL The Menace met een fijne bal op maat WEER in staat om te scoren, maar alsof De Heere er weer naar hartenlust mee speelde trof hij opnieuw vernietigend hard de paal.

En als je hem zelf niet maakt… Dan valt hij even later alsnog! Halverwege de Zweite Halbzeit trok Chefkokkie Jans naar binnen en bediende – jawel – The Menace bij de tweede paal die nu niet kon missen: de verlossende 1-3! De zeer goed fluitende scheids trok zich ondertussen niets aan van de aflevering ‘Praatjesmakers’ die door enkele spelers van de thuisploeg ontketend werd. Hoewel UDI in de tweede helft duidelijk de bovenhand had, kreeg Das Vierte uit de counter op aangeven van Leijs van Larsen een niet te missen 400% kans. Met drie medespelers in scoringspositie koos broer JVL helaas voor eigen succes en zijn inzet stuitte pijnlijk op de kiepert van UDI. De Bevrijdende 1-4 volgde even later alsnog, toen Japie ‘Assistenkoning’ Jans de bal op exact het goede moment op Bart ‘Derks Bedrijfswagens’ meegaf, die 1 op 1 met de keeper beheerst afrondde.

Na een dijk van een wedstrijd bracht een halve redding van MOTM Heesakkers de spanning nog even terug, maar op aangeven van Bart ‘Derks Bedrijfswagens’ wist MVP Japie ‘chefkokkie’ Jans de wedstrijd definitief in het slot te gooien: 2-5! Het dubieuze vlagsignaal van de thuisgrensrechter werd door de Arbiter Van Het Jaar terecht opzij geschoven. Daarna vond iedereen het welletjes, waardoor we na 89 intensieve minuten de catacomben opzochten.

Daarmee wisten ALLE Schaijkse seniorenelftallen tot winst te komen. Zo blijkt maar eens te meer: De Heere is met DAW Schaijk.