Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Das Vierte mocht deze zondagochtend afreizen naar Oss, om het daar op het prachtige sportpark De Neervelden op te nemen tegen FC Schadewijk 2. Bij aankomst was het duimen dat de ambulance vandaag in zijn hok kon blijven, want de toegang tot het sportpark werd opzichtig geblokkeerd door de bestuurder van een typische oldtimer, die als enige de overduidelijke hint ‘NP’ niet ontcijferd had. Toegegeven: het kon natuurlijk ook gewoon staan voor ‘Nog Plaats’.

Wie een tij keert laat het eerst in de soep lopen. Daarin slaagde een gezapig Das Vierte maar al te goed. Na een aardige openingsfase van Oranje raakte Das Vierte door een grote fout van Leijs van Larsen – de bal sprong van zijn voet waarna de thuisploeg eenvoudig de 1-0 binnen kon prikken – volledig de weg kwijt. Een aantal slordigheden, onoplettendheden en gezeik over een vermeende handsbal later stond het in de 25e minuut al 4-0 voor de gastheren. Het onderlinge wantrouwen nam ondertussen Noord- en Zuid-Koreaanse proporties aan, want hier móest iemand omgekocht zijn. Het scoreverloop vertoonde namelijk angstaanjagende gelijkenis met wonderlijke potjes als Spanje – Malta en Dinamo Zagreb – Olympique Lyon. Helaas duidden kledingsstijl en type bolide van de Oranjehemden in de verste verte niet op een financiële meevaller. Het was te danken aan de Ossenaren dat de hilarische 12-klapper niet voor rust al op het bord stond. De enige Das Viertenaar die overeind bleef was Mitchel ‘voetbalt niet meer in Oss maar ook niet in’Heesakkers, die als een ware Takanohana niets ontziend de strijd aan bond met zijn licht ontvlambare tegenstander. Om Iraans-Syrische taferelen te mijden floot de scheidsrechter maar wat graag na amper 41 minuten af: Halbzeit.

Het tweede bedrijf was normaal gesproken een formaliteit, waarbij een 10-klapper nog steeds een reëel scenario was. Dat veranderde toen Rickett Helmenator na een kleine twintig minuten op aangeven van Soesjeschef Jans de 4-1 binnen tikte. Niet veel later hield de Osschische doelman het voor gezien, zodat een veldspeler zijn honneurs waar moest nemen. Pal daarna maakte Rickett ‘hijnie’ van den Helm op aangeven van Bart ‘backske for life’ Janssen ook de 4-2. De scheidsrechter van dienst negeerde daarbij terecht het vlagsignaal van de thuisvlaggerd. Een wonder leek opeens in de maak! Tien minuten voor tijd kreeg The Helmenator op een fijne pass van Mitchel ‘van Assen tot’Heesakkers een uitgelezen kans om ook de 4-3 op het bord te zetten, maar hij riskeerde het niet dat zijn suikerbeen daarbij op vier plekken zou breken. In ruil daarvoor legde hij de bal af, maar Bart Derks Bedrijfswagens plaatste de bal beheerst over het doel. Na gefrot in de achterhoede van Schadewijk kreeg Helmett opnieuw een grote kans op de 4-3, maar wederom zonder succes.

De Gladiatoren werden richting het eind van de wedstrijd nog opgeschrikt door een uitzending van ‘The Dancing Queen’ toen Stef ‘schwalbe’ Hofmans het op een duiken zette. Met een fopduik uit de categorie Machlas, Suarez etc. stortte hij als een half afgestudeerde operazangeres tegen de piste, maar dat leverde hem niet meer dan een wisselbeurt op. Ook de gelegenheidskeeper raakte in fopsferen. Hij dacht Chefkokkie Jans te slim af te zijn door een bal tergend langzaam op te rapen, maar had daarbij zelf niet door dat het om een terugspeelbal ging… Helaas leverde de daarop volgende vrije trap nog minder op dan de wekelijkse vismarkt in Den Dungen en enkele minuten later hield de scheids het maar voor gezien. Too little, too late.