• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op woensdag 13 juni speelde DAWWF een minitoernooi op de Herdgang in Eindhoven met natuurlijk PSV als tegenstander. Via contacten tussen Jan van Maasdijk en Jan van Rossum was deze uitwisseling tussen PSV en DAW tot stand gekomen. Voltallig, dwz met geblesseerden Jos Manders, Ad Appelhof en scheids Leo Kling (en bijgestaan door mevrouw de Louw), vertrokken de Schaijkse Old Stars richting Eindhoven. Na een kopje koffie en ontvangst door Harm werden de teamindelingen bekend gemaakt en kon de warming up plaatsvinden op het Van Bommelcourt, waarop ook het minitoernooi gespeeld zou gaan worden. Door blessures, waaronder Jan van Rossum, verkeerde PSV in ondertal waarna vier DAWWF- spelers het shirt van PSV mochten aantrekken: Martin Spijkers, Ruud van Breda, Martien de Louw en Harry van Tiel.

De eerste wedstrijd DAWWF1 (Jan van Maasdijk, Wim Lange, Niek van Casteren, Frans v/d Zanden, Wim Boeyen, Ad van Krey en Fons Roelofs) tegen PSV1 ging gelijk op en eindigde onder de resolute leiding van Jan van Rossum na 10 minuten met de beginstand. De tweede wedstrijd tussen DAWWF2 (Henk v/d Zanden, Jan v/d Hoogen, Tini Verbruggen alias Messi, Jan Zomers, Martien v/d Heijden “de schilder” en Tonny v/d Hoogen) en PSV2 werd een gemakkelijke zege voor de mannen uit Schaijk 4-1. De score had hoger kunnen zijn, maar het vizier stond nog niet op scherp. Het winnende team DAWWF2 mocht blijven staan en aantreden tegen PSV1 en dat bleek gezien de uitslag van de eerste wedstrijd een taaiere tegenstande,r zeker niet in de laatste plaats door de inbreng van Festilent-corryfee Harry van Tiel. Deze strijd kende een eindstand van 1-1. Hierna mochten de mannen van DAWWF1 het 2e team de Eindhovenaren van de mat spelen. Bij 5-0 voor de Schaijkse Old Stars hield de scheids het voor gezien.

Deze uitslagen betekenden dat de finale gespeeld zou gaan worden tussen DAWWF1 en DAWF2. Aangezien de spreekwoordelijke eer op deze heilige (voor sommigen dan!) grond op het spel stond werd er met volle inzet en op het randje gespeeld. Uiteindelijk was DAWF2 de terechte winnaar, 2-1, en kon de douche en kantine worden opgezocht. Na nog een foto gemaakt te hebben, vertrok het gezelschap voldaan terug naar Schaijk.

Tagged under Senioren