• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Een huwelijk tussen Bernheze en Landerd is nog ver te zoeken, maar dat weerhoudt de sympathieke matadoren van Das Zehnte er niet van om er vrolijk op los te flirten met een kudde Heeschenaren. Nadat in de beker én in de competitie HVCH 15 al vakkundig werd gefopt, stond op dinsdagavond HVCH 14 op het menu. Vlaggenist Lijk van Lith mocht vanwege zijn avondklok niet meer van huis en werd met verve vervangen door vlagger-coach Van Lith Senior.

Door een gigantisch misverstand binnen de organisatie van onze vereniging was onze wedstrijd aan de verkeerde kant van de kantine ingepland, waardoor massa’s toeschouwers teleurgesteld huiswaarts keerden. Voor het oog van vier toeschouwers en een bonte specht moest Das Zehnte in de duistere ambiance het langst wennen aan de dwarrelende herfstbladeren. De Heeschenaren tapten uit een iets ander vaatje dan hun collega’s van het 15e en Das Zehnte stond daardoor aardig onder druk. Toch kwam die Mannschaft na ruim een kwartier op voorsprong. Na een Engelse biefstukbal van Stefan 'vinde gij het goed dat i'Kreij kon Bas ‘strij’Keijzer beheerst afronden: 1-0! Niet veel later stond hij ook bijna aan de basis van de 2-0, maar Nicky Lukano wist de hoek niet vinden. Als de HVCH-ers voor het roepen van het woord ‘scheids’ een euro hadden moeten aftikken, had DAW per ingang van 1 november kunnen beginnen met de bouw van een nieuwe accommodatie. Ook de collega van soesjeschef Jans wilde bewijzen dat hij een matige kok was en liep aangebrand over het veld.

Duur balverlies op het middenveld en een counter later stond het helaas weer gelijk. Niet veel later kreeg HVCH ook direct een 200% kans op de 1-2, maar die zou er vlak voor de thee toch komen. Bij een vrije trap op 20 meter van de goal ging onze keepert zó traag naar de grond dat hij op weg daarnaar toe werd ingehaald door Theo de Slak, Donatello de Schildpad en de bal: 1-2. Halbzeit.

Ook na de thee hadden de bezoekers het betere van het spel en met een bal binnenkant paal waren ze dicht bij de 1-3. Nadat onze man in het zwart het vlagsignaal van J.O.S. a.k.a. ‘Joviale Assistent Scheidsrechter’ van Lith negeerde werd het dat alsnog. Toen uit een onvervalste counter Stefan van 'stoere' Kreij'ger' op snelheid het nakijken had leek iedere hoop van das Zehnte vervlogen: 1-4. Toch ging Das Zehnte niet bij de carnavalspakken neer zitten. Na een spelle snelhervatting van gastspits Damian Koninkx wist Merk na een onmerkiaanse passeerbeweging over links soesjescheschef Jans te vinden, die voor de goal eenvoudig binnen kon rossen: 2-4! Nadat ‘Analist For Life’ Hommel een perfecte voorzet van kunstenaar Damian ‘Hirst’ Koninkx bekroonde met een laf kopballetje, waren zij in omgekeerde volgorde wel succesvol. Hommel bediende onze gastspeler met een beheerste pass en die gebruikte goed zijn lichaam en rondde fraai af: 3-4! Van buitenspel wilde onze ‘man in black’ opnieuw niets weten en dat viel matig bij onze toch al vrij kortlonterige bezoekers. De vlag werd demonstratief tegen de vlakte gesmeten, om daarna binnen 44 seconden door een medespeler weer opgeraapt te worden. Dat zijn pas statements. Dat iemand uit Heesch ook schor kan worden bewees hun leider, die de ene na de andere strijdkreet het veld in slingerde.

Toch zouden de Heeschenaren de ruggen rechten. Nadat onze heroïsche ballenvanger eerst nog een 1 op 1 situatie onschadelijk wist te maken, werd hij even later alsnog omspeeld: 3-5. Toen de Hommel ook nog een 100% kans miste en Lukano daarna in de rebound een 400% kans miste leek het doek definitief gevallen. In de slotfase wist exlegende Nicky van ‘onder de rook van Eindhoven’ Son met een geweldige opening de Merk te vinden, die de hoop in Schaijkse harten terug bracht: 4-5. Helaas begon de Championsleague bijna en was er dus geen tijd voor verlenging, zodat onze leidsman besloot om direct na de aftrap af te fluiten.

Das Zehnte delfde zo voor het eerst dit seizoen het onderspit. Zondag wacht echter de belangrijke topper in de competitie dus de bakens zijn alweer verzet. Komt dat allen zien, want er zijn nog kaarten.

Tagged under Senioren