• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Een wedstrijdsecretaris die verzekerd wil zijn van een met publiek overladen sportpark weet één ding zeker: thuiswedstrijden van Das Zehnte worden onder geen enkel beding afgelast. Zo kwam het dat Das Zehnte – ondanks verwoedde pogingen van een kudde fanatieke weergoden om de wedstrijd in het regenwater te laten lopen – tóch in actie kwam. Op het knie- en rugonbestendige kunstgras van sportpark D’n Heuvel trad de Selecao aan tegen ’t Zoveulste van laagvlieger UDI BB.

Ondanks haar brede selectie moest Das Zehnte ook deze week weer putten uit de overvolle talentenvijvers van de club. Das Zehnte geniet gelukkig draagvlak binnen alle gelederen van onze vereniging en daarom vond het bestuur het geen probleem dat deze week versterking vanuit DAW 1 werd ingeroepen. Aangezien de jeugdige spelers van DAW 1 nog niet rijp zijn voor een intellectueel uitdagend potje in de ijzerharde competitie van Das Zehnte, werd het hun trainer: Rob van der Ven maakte zijn debuut.

Das Zehnte schoot als een R-7 Sputnik 4.0 uit de startblokken en kwam binnen de tijd die Ivan Pavlov nodig had om een hond te laten kwijlen na een liedje Jingle Bells op voorsprong. Nicky zonder Breugel controleerde de bal al dan niet met zijn hand, om daarna gastspits Petje Af van der Heijden te bedienen, die al dan niet buitenspel stond maar toch 1-0 aantekende. Dat Petje Brard een topaankoop was liet hij even later zien, door met een schrikbarend vloeiende sleep zijn man te omspelen en droogjes de 2-0 binnen te prikken. Das Zehnte heerste en onze katerrijke vlaggenist WarStijner van Lith had het rustig. Boks van Hanstel kreeg wat kansjes om de voorsprong verder uit te bouwen en ook onze Peer kreeg een 42% en een 99,914% kans om koppend de 3-0 binnen te hengsten. De Udenaren stelden daar niet al teveel tegenover. Nadat Vlaggenschip Sturmführer RVDV zich met een geveinsde blessure had ontrokken aan het tikkie takkie voetbal van Das Zehnte bekroonde de ongrijpbare Petje Af zijn eerste helft met een derde treffer: vanaf links trok hij als een ware Antti Sumiala naar binnen om daarna overtuigend af te ronden: 3-0! De eerste pruilende blikken verschenen op de Udense gelaten en dat kon onze keeper-coach niet langer aanzien. Bij een vijandelijke corner ging hij als een Groesbeekse kutkeeper de fout in: 3-1! Toch zou de thee niet zo lauw worden gedronken als hij getapt werd, want de Soesjeschef had nog voor de rust een toetje voor ons in petto. Op aangeven van de Merk omspeelde hij vakkundig de tricolorische doelman van de bezoekers: 4-1!

Het tweede bedrijf was zowel voor de neutrale als voor de partijdige toeschouwer een complete lijdensweg, die van een nog druilendiger niveau was dan het weer. Na veertien minuten van de tweede helft volgde één van de absolute hoogtepunten, toen op een bijveld naast het kunstgrasveld een kleine kleuter van 3 door een duwtje van papa ongegeneerd op zijn gezicht stuiterde, die daarna gefrustreerd met zijn half complete flippo-album zijn vader besloot te bekogelen, die op zijn beurt weer zijn vrouw een beuk verkocht aangezien zij zonder toestemming een flippo-album had gekocht op e-Bay. Zijn vrouw trok zich hier overigens niets van aan en ging onverstoorbaar verder met het bekijken van de herhaling van een aflevering van Full House van 17 januari 1993 op NetFlix. Waarvan akte.

Voor het overige gebeurde er als gezegd weinig, of het moet de onnavolgbare scrimmage voor het Udense doel geweest zijn, waarbij de bal via paal, lat en via al het overige dat van aluminium was in de rondte caramboleerde. Vooral de tok van de Udense laatste man maakte daarbij een opvallend geluid. Toch zou Das Zehnte er nog een goaltje bij prikken: ook onze eigen Herindeler moet in een onderonsje met Uden uiteraard iets in de pap te brokkelen hebben en bediende Kokkieloze Peppie, die de bal vernietigend hard tegen de touwen wandelde. Het laatste noemenswaardige wapenfeit van de tweede helft was opnieuw een bal van de Merk op onze Soesjeschef, maar dit keer stuitte hij op de weinig overtuigende goalie van de bezoekers. Na ruim 87 minuten verloste de scheids alle spelers, toeschouwers, passanten, flora en fauna van hun lijdensweg door af te fluiten.

Volgende week een belangrijke kraker in de bovenste regionen van onze competitie en tegelijk ook onze vierde Maashorstderby van het seizoen: FC Uden uit. Komt dat allen zien!