Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Nadat Schaijkse politieke gelederen zich roerden en beweerden dat Schaijk op Oss is georiënteerd, vond de KNVB het welletjes. Het deelde de onafhankelijke vrijbuiters van Das Zehnte in bij alle vormen van het Udens voetbal die maar denkbaar zijn. Na succesvolle potjes tegen De Rakt en UDI’19 BB stond dit weekend de uitwedstrijd tegen FC Uden op het menu. Wee ons gebeente, want de Udenaren hadden tot dusverre één verliespunt minder dan onze Selecao.

Bas ‘Herindeler for life’ Keijzer kreeg bij het lezen van het affiche spontaan gewetensnood en wilde de verhoudingen met Uden liever niet verstoren. Hij besloot zich daarom te onthouden van stemming en leunde passief vanaf de publieke tribune tegen de boarding.

Al snel bleek dat beide ploegen elkaar nog beter in evenwicht hielden dan Sanne Wevers zichzelf op een goede trainingsdag in september. Voor de neutrale toeschouwer viel er weinig te beleven op sportpark De Vlasakker. Gelukkig was het bovendien ook nog kloteweer om de feestvreugde compleet te maken. Huurverdediger Joost ‘Ausbutcher’ van Dongen bewees al snel zijn waarde met een verrassende assist. Met buitenkant scheenbeen bediende hij een Udenaar, maar zijn inzet belandde gelukkig voor de oranjeblauwe harten op de paal.

Das Zehnte kreeg daarna grip op het duel en had een licht veldover(ge)wicht. Toen kwam het ‘Peers kwartierke’. Eerst ging hij als een ware John Travolta – zwak geacteerd – tegen de vlakte bij een corner, wat leidde tot een volstrekt onoverzichtelijke rel van de bovenste schappen. Nadat de hitsige stofwolken waren opgetrokken stonden er nog 19 spelers binnen de lijnen: d’n Peer, routinier ‘The Ruud’ en een blauwgele onverlaat konden vijf minuten uithijgen langs de zijlijn. Even nadat d’n Peer weer binnen de lijnen kwam werd hij net binnen de zestienmeter spontaan van zijn sokken geharkt. De scheidsrechter keek het nog zeven seconden aan maar besloot dat hij geen keus had: pingel! Soesjeschef Jans bleef als een dame blanche zo koeltjes en schoof feilloos binnen: 0-1! Op slag van rust leek onze hoofdrolsPeer op weg naar de 0-2, toen hij na een steekbal op maat alleen op de keeper af mocht. Althans, dat mocht hij niet. De Man Met De Fluit had soep besteld die stipt om 10.47:02 klaar zou staan en wilde niet riskeren dat hij niet meer hoefde te blazen. Halbzeit.

De rust en de eerste twee minuten van de tweede helft stonden in het teken van de zendtijd voor geblesseerde partijen. Fixet besloot tegen het hardnekkig advies van zijn schoonvader in – nooit verstandig, zie hiervoor les 2 van het Handboek ‘Relaties onderhouden voor gevorderden’ – tóch zijn rentree te maken en dat verliep zoals schoonpapa al had voorspeld: houdoe en tot ziens na de winterstop. Ook onze miniprins kreeg onbetaald verlof nadat zijn kuitspier het na ongeveer 71 seconden definitief begaf. Het waren drie geweldige minuten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Dat bood ruimte om 0-2 te maken. Nadat theatermaker Peer zogenaamd tegen zijn kupke was getikt was de hele achterhoede van FC Uden afgeleid en zo kon zelfbenoemd voetbalwetenschapper De Hommel zijn puike wedstrijd bij de tweede paal bekronen met een prima goal in de korte hoek: 0-2! Even later kon hoofdrolsPeer ook de 0-3 aantekenen toen d’n Merk een goed blok zette, maar oog in oog met de goalie wist hij niet te scoren. Ook Peppie van de Ven kon op goed aangeven van Kokkie Jans de score uitbreiden maar mikte vanaf 8,3 meter hoog over. Even later was het de beurt aan Kokkie zelf om een kans om zeep te helpen, nadat hij overmoedig één sleepbeweging teveel uit zijn viool wilde toveren.

In verband met mogelijke (schoon)familiaire consequenties moet u inloggen om het vervolg van dit verslag te kunnen lezen. Excuses voor het ongemak.

U bent succesvol ingelogd.
Das Zehnte had de wedstrijd onder controle, maar dat was buiten de gastspelerse waard gerekend. Wie nog beweert dat een Van Dongen niet kan scoren is na deze zondag voorlopig uitgepraat. Als een ware John Bosman dook onze Ausbutcher op bij de eerste paal, om daar vernietigend hard binnen te koppen. Helaas aan de verkeerde helft van het veld, waardoor FC Uden terug in het zadel geholpen werd.

In een hectische slotfase kreeg FC Uden nog de ene kans na de ander, waarbij de bil de ene keer nog verder dicht geknepen werd dan de andere keer. Gelukkig bleef de 1-2 op het bord staan, waardoor Das Zehnte erg goede zaken doet en FC Uden voorlopig van zich afgeschud heeft. Aanstaande zondag wacht ons een lastige uitwedstrijd in Volkel. Komt dat zien!