• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Terwijl de stofwolken van de sensationele uitzege op de koploper nog niet eens waren opgetrokken, moest Das Zehnte alweer aan de bak. Na de lijsttrekkers uit Zeeland stonden die keer de lijstduwers uit Rooi op het programma. De ontroerende ‘motivational speech’ voor aanvang luidde dan ook: “Na vorige week stoppen we iedereen onder de zoden, vandaag pakken we ook drie punten tegen Rhode”. Mulisch eat your heart out.

Even leek ons lijk te laat, maar het bleek ons bleek lijk toch te lukken: onze V(l)A(gge)R verscheen net op tijd aan de aftrap. Dat onze redelijk puntloze bezoekers tóch kunnen winnen bleek bij de toss, maar die vreugde bleek van korte duur. Bij afwezigheid van soesjeschef Jaap was Peppie Kokkieloos, maar dat weerhield hem er niet van op de lat te koppen. Na een Zidaniaanse opening van Merk en puike arbeid van onze politicoloog leek Co alsnog 1-0 aan te tekenen, maar een tweede goal in twee weken tijd zou de immense geloofwaardigheid van dit verslag ernstig te grabbel gooien en dus werkte hij hem naast. Ook Christenliberaal Keijzer wist na goed voorwerk van onze wannabe Bouwklus niet te scoren.

Gaat het niet zoals de mot, dan mot het maar zoals het gat. Das Zehnte kan in duistere tijden van doelpuntloosheid altijd nog rekenen op de Heerser van het Eendengat: na een vrije trap van onze Comice du Doyenne wist de vijandelijke defensie geen raad met de bal, maar Box van Hanstel wel: 1-0! Even later luidde een steekachtig balletje van de Merk de val van ons Kabinet in. Gelukkig wist de Keijzer in zijn val de bal nog een geniepig effectje mee te geven en daar was de Rooise poortwachter niet op berekend: 2-0!

De vlaggen gingen uit, de barbecue werd aangezet en de zweetvoetenlucht van vedetten die naast hun schoenen liepen was niet te harden. Daardoor wisten de bezoekers – na half/niet ingrijpen van Co en de Lus – zowaar hun vijfde treffer van het seizoen aan te tekenen: 2-1. Een heuse opleving volgde, maar een chronisch kwaliteitsgebrek stond een 2-2 in de weg. Aan de overkant werd het net wél gevonden, toen een Usain Boltige loopactie van de Merk een zaadvoorzet van kokkieloze Peppie promoveerde tot een doelpunt: 3-1! Halbzeit.

De Rooiers lieten het er niet bij zitten en de rechtsbuiten hoopte een leep boogballetje uit aflevering 14 van Match of the Day te kopiëren. Door slechte TV instellingen en een beroerde oog-voetcoördinatie eindigde dat troosteloos in een ‘zelf halen’. Das Zehnte stelde daar een anale list tegenover: de Hommel schoot met buitenkantje rechts op goal en stelde de keeper in staat duidelijk te maken waarom de bezoekers onderaan staan. Ons politiek strijKeijzer was er als een horde Barnevelders bij om te profiteren: 4-1!

Na een voorzet van Sonny van Nick moest Peppie zijn Indoor Brabant ambities definitief laten varen, want zijn drie viltjes hoge sprong haalde het niet bij die van Ratina Z. Na een wonderlijke look-a-like van een uittrap miste Peer een kansje, maar dat was niets vergeleken bij de 1 op 1 van onze Merk, die met een Barbieachtige stretch in zijn benen redding wist te brengen.

Toch zou het Roois verzet gebroken worden: nadat gelegenheidsspits Sonny van Nick eerst een 392% kans om zeep hielp, kreeg hij na voorbereidend werk van El Hommel een herkansing: 5-1! Direct daarna bezorgde de Keijzer het witte leder bij de Peer, die een reddeloos verloren keeper verschalkte met een bal in de korte hoek: 6-1! Dat geeft de burger (over)moed en de Conference van het Moesland probeerde daarom met een Zlataniaans hakballetje het net te vinden. De verbazing dat hij daarbij niets gebroken had was met geen penseel te beschilderen, maar dat interesseerde de Merk geen ene fietsbel. Zo alert als een bok op een haverkist wist hij de 7-1 aan te tekenen.

Das Zehnte mocht weer drie punten noteren. Dat het inmiddels verantwoordelijk is voor 40% van alle Rooise doelpunten drukte de pret niet. Vanaf deze plek nog onze nederige excuses aan de terreinarchitecten voor het omvormen van veld 4 in een bolle akker. De grasopbouw bleek twee helften lang niet bestand tegen een linkerflank met Peppie, Co en invisible Yorick.

Tagged under Senioren