• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Koningsgezind als Das Zehnte is had de voltallige Mannschaft de hele zaterdag voor de buis doorgebracht om de intocht van de best betaalde Sinterklaas van Nederland te aanschouwen. Fit als een parelhoentje vertrokken onze strijders dan ook naar Volkel, voor revanche tegen het op 7 na beste team van Volkel. Bij aankomst werden we door weemoed geroerd door een old school handgeschreven veld- en lokaalindeling in ‘het kastje’. Dat waren nog eens tijden.

Met al een wedstrijd van half tien op zak luidde de Volkelse man in het zwart rond de onzedelijke tijd van 12.29u fluitend de aftrap in. Doelpuntloze Fixet bracht met een prima crossbal Kokkie Jans in scoringspositie. Helaas zat de pollepel van zijn geheime home made gekruide nasigroenteschotelsoep nog in zijn sok, waardoor de goalie de bal over kon werken. Ook Volkel werd gevaarlijk, toen een van richting veranderde voorzet voor de niet bescheiden neus van onze Di Stefano over werd gekopt.

De lat lag hoog bij de Volkellisten, want al snel klonk het “Jongens, we kunnen de bal nog niet eens even vijf minuten in de ploeg houden!” Ongekend ambitieus voor een middenmoter in de kelderklasse van het amateurvoetbal. Toch had het effect. Nadat een rood-witte vijand de bal met de techniek van Bas van de Goor met zijn hand controleerde werd het 1-0. Helaas was de handsbal aan de scheidsbal voorbij gegaan, aangezien hij het – naar eigen zeggen – met twee vlaggenisten om zich heen niet nodig vond daarop te letten. Gelukkig was Vrouwe Justitia per helikopter snel ter plaatse om het onrecht direct met de stoomwals ongedaan te maken. Na een tamelijk opzichtige overtreding van Los Hommelos mocht Das Zehnte namelijk verder ballen en uit een loepzuivere voorzet van Robinho ‘minibookmaker’ Reijnen kopte onze Keijzer onder de koppers beheerst binnen: 1-1!

Nog voor de rust had Das Zehnte de Ztringz stevig in handen. Na een lange bal van routinier Nickleback van Son kwam de roodwitte goalie te laat uit zijn hok en kon onze Kopkeijzer de bal koppend over de spartelende sluitpost heen liften: 1-2! Dat hij het beter bij koppen kan laten bleek zes minuten later, toen hij de bal al wat hij kon herindelend terug naar Uden roste. Halbzeit.

Na lang aandringen kregen de moegestreden kemphanen van Das Zehnte in de rust alsnog een lauw bakje suiker met wat theewater erin. Daar zakte Hanske zijn box vanaf en hij begon de tweede helft met een lame zaadbal. De niet al te efficiënte gastheren wisten gelukkig niet te profiteren. Even later was Boxke weer bij de les en was hij gevaarlijk met een Roberto Carlossiaanse vrije trap. Uit een corner kwam Das Zehnte daarna bijna alsnog op 1-3, toen Mister Ed in grote paniek zijn eigen keeper onder vuur nam. In de rebound kon ook ‘The rude” Zegers niks uitrichten.

Na verdedigen waar de broek van een bijna uitgestorven zwerfhaankanarie van afzakt kreeg Volkel een 200% kopkans, maar die werd opnieuw om Volkelse shampoo geholpen. Het was duidelijk tijd om de ziedende vaart uit het spel te halen en vooral onze goalie Stefan ‘rustuuuug’ van Summeren rekte de tijd zo dol als een panty. Met gevaar voor eigen leven trotseerde hij zelfs de zesbaanse provinciale weg achter het sportpark, om aan de overkant in het buitengebied van Veghel de bal even op te pikken. Twintig minuten later hervatte hij uitgeput het spel.

Het vermoeden van Chinese beïnvloeding werd steeds sterker, toen Volkel opnieuw een 170% kopkans op de lat uiteen liet spatten. Das Zehnte kwam ondertussen niet meer aan voetballen toe en beperkte zich in de slotfase tot de strategie ‘lang, langer, hoog, hoger, ver, verder, verst’. Met deze Rotherham United-aanpak sleurde Das Zehnte zich met moeite met drie punten in de pocket naar de eindstreep.

Althans… Onze gehaaide leidsman noteerde stiekem 1-1 in de digitale paperassen, maar na een verhit telefoontje van Kuala Lumpurs grootinvesteerder Ling Wi Kai werd dat snel recht gezet. Unibet had weer het nakijken.