Door: Rob Reijnen

De wedstrijd begon veelbelovend. De scheidsrechter was namelijk 10 minuten te laat omdat deze niet op de hoogte was gebracht dat de teams klaar waren om te beginnen.

DAW begon als een Frieslandse pony zo sterk aan de wedstrijd, maar de afwerking liet meerdere malen de wensen te over. Het op het oog jeugdige Erp kwam er tot aan de 18e minuut niet niet aan te pas. Toen brachten de Erpenaren de bal via de linkerflank de 16 in, alwaar de captain van onze tegenstander vrij aan ook nemen en af kon werken op doel. Helaas voor de beste man stak zijn linkerbeen daar een stokje voor, waardoor hij volledig langs de bal maaide. Aan de andere kant van het veld bleek dat RR beter is in voorzetten geven dan in afwerken. Met een zee van tijd en ruimte besloot hij vanaf rand 16 de bal zonder aanname ineens op doel te werken en hij mocht van geluk spreken dat het vangnet zo hoog was.

Toch zou het de oranje-blauw-witten lukken. 11 minuten voor rust viel een doeltrap van de keeper op het hoofd van Merk, die de bal ferm terug kopte richting doelgebied. Zo bracht hij de scherp reagerende Peer in stelling om de bal op te pikken en in één vloeiende beweging mee te nemen. Na een halve blik zag hij de keeper ver voor zijn hok staan en lobde hij de bal Bergkampiaans over de keeper met de 0-1 als resultaat.

Voorafgaand aan de tweede helft had de man in het zwart besloten de Erpenaren terug te pakken door hen op zijn beurt niet te roepen voor de voortzetting. Gelukkig ging er na 10 minuten een lampje branden bij de mannen in blauw-wit.

DAW begon de tweede helft wat slapjes en er kwamen zowaar wat kansjes voor Erp. maar na wat oppeppers uit de voetbal-bingo van onze goalie werd de druk er weer opgezet.

Pup leek op zijn nieuwe schoenen alsof hij zich op het veld al op dun ijs begaf, maar na aanvoer vanaf links hield hij het hoofd koel in de 16. Hij stond met zijn omvangrijke rug tegen een blauwe muur, maar zag Bassie 1,2 meter verderop vrij staan. Eenmaal in bezit van de bal werkte Bas deze snoeihard, geplaatst en dwars door de netten in de linkerbovenhoek. De scheids twijfelde en even leek het erop dat hij het doelpunt niet wilde erkennen, maar hij had geen keus en wees naar de middenstip: 0-2. In de 61ste minuut voltrok zich een wonder: Co gaf van achteruit een bal diep en fixet (tevens op nieuwe schoenen...) hield de bal binnen de lijnen! De erop volgende doelpoging mocht niet echt een naam hebben, maar langs de lijn hoorde je de kaken op de grond vallen voor dit stukje spektakel.

Even later wist de glibberende glijer peppie na de zoveelste glijpartij de bal BINNEN DE MINUUT weer te heroveren en op te stomen over links. Vijf welgetelde meters later zag hij de Keijzer in de 16 weer positie kiezen en gaf een voorzet perfect op maat waarop Bas ook deze bal (Maradonniaans) binnen wist te werken. Het verzet van Erp was gebroken, zeker toen onze Chazia Mourali - de zwakste schakel - binnen een half uur alweer zijn licht geblesseerde koffers pakte.

10 minuten voor tijd vond Nick van Son dat er nog wat extra zout in de wonden gestrooid mocht worden en hij plaatste de bal achter de defensieve linie van Erp, recht voor de neus van Ruud Zegers. Deze had de bal van Peer in de eerste helft nog vers in het geheugen en haalde hetzelfde trucje uit. De linksback wilde koste wat kost zorgen dat de zeger niet scoorde en besloot in een uiterste poging de bal op de doellijn boven in het dak te rammelen. Doellijntechnologen moesten er aan te pas komen om te concluderen dat de bal echter al een meter in het hok was voordat de Erpenaar er aan te pas kwam.

Eindstand: 0-4. DAW kon met een gerust hart de vrijheid vieren.