• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Om uiteenlopende redenen was de selectie van Das Zehnte dit weekend weer zo uitgedund als een kapot geëxploiteerd productiebos. Van wanhoop geen sprake, want de technische staf wist voor het duel met HVCH de ongrijpbare Erik 'Ravanelli' van den Heuvel te strikken. Ook de veelzijdige omnihopper Theun Verstegen-Laurant wilde op verzoek graag Ruijs op de Heesche lijn veroorzaken en Jos VAR Lith nam bij afwezigheid van zoon tortelstijntje weer de vlaggenstok ter hand.

Voor aanvang van de wedstrijd sloeg onze Ravanelli letterlijk steil achterover toen hij de eer kreeg de aftrap te nemen. Met een ongelofelijk gevoel voor drama struikelde hij vol overtuiging over een kalklijn en kreeg daarmee meer lachers op zijn hand dan je in Ahoy - inclusief al dan niet bestaande aan-en uitbouwen - kwijt kunt. Ook onze bezoekers schaterden zich een bult, in de veronderstelling dat de dappere Goden van Das Zehnte een verplicht subsidieproject hadden  opgesteld. Dat lachen verging ze al voor de tranen waren opgedroogd, toen onze Levende Legende de achterhoede van de blauwwitten compleet op een zijspoor zette en maar net voorlangs schoot. Amper bekomen van de schrik was het na een nieuwe kap-draai-loopfopshow van onze Vermaarde Spelverheffer alsnog raak: 1-0!

Niet veel later stond een gastspelerharmonie bijna aan de basis van de verdubbelaar, toen De Heuf feilloos terug legde op de grote TVL. Helaas werd zijn inzet van de lijn gekopt, maar dat mocht FC Schor niet lang baten: Peppie, die door een blessure van soepschepper Jans opnieuw Kokkieloos was, slingerde één van zijn befaamde voorzetten voor de pot waaruit onze ietwat brakke schoorsteenzeger 2-0 aantekende. Suske en Wiske en de Heesche Hoop vervlogen rap daarna definitief. Na een WKGWGIUK-ige zaadbal van autootjeskijker Moesprins Junior besloot onze kwieke Ravanelli de keeper toch maar onder druk te zetten. Dat loonde, want na een plotse en zeer lokale vaselineregenbui - dan wel een ontiegelijke blunder van de kiepert - kon hij het witte leder zo binnen lopen: 3-0!

Na een zeldzaam schoonheidsfoutje van Nickleback kon Heesch dan eindelijk ook iets uitrichten, maar onze zwevende rots in de branding wist via de lat redding te brengen. Aan de overkant was het even later wél weer raak: na een skon stukske lange bal van ons ingevallen Haske combineerde de katerrijke Zeger erop los met Ravanelli, om daarna zelf beheerst af te werken: 4-0! Het meest lachwekkende en late vlagsignaal sinds het ontstaan van de snelkookpan werd terecht genegeerd door leidsman Van Dijk sr.. De Zwanenmeerachtige onthutsing bij de blauwwitten was ontroerend. Met name bij de nr 8 van HVCH, die daarna nog eens vol overgave kermend ter aarde stortte. Halbzeit.

Na thee waar je U tegen kon zeggen, besloot onze Roestige Ravanelli niet alleen op sportief vlak maar ook vanuit keukenkast technisch oogpunt punten te scoren: hij leverde het ene kleffe balletje na het andere in bij chef Keukenkampioen. De extra halve snipperdag voor een middagje solextouren schijnt inmiddels toegezegd te zijn. Na een al dan niet Schaijkse overtreding schoof de Zeger in de mist van zijn eigen alcoholdampen de 5-0 binnen en in de rebound van een een vernietigende pegel van Peppiegol tekende de Grote TVL geruijsloos de 6-0 aan.

Onze hokbewaker ravesteef had in de rust een historisch collectors item als keeperstrui uit zijn tas getoverd en daarin excelleerde hij als vanouds. Met een Meow de katachtige reflex voorkwam hij de 6-1. Hullie voorkwamen echter niet de onvermijdelijke 7-0: na een gladde steekbal van de Zegermeister wist de Grote TVL zijn prima pot te bekronen met een kunstig permanentje in de verre hoek. Het restant van de wedstrijd bestond uit een Yorickiaanse poging te koppen van een Heeschenaar en een poging tot doodslag op een Heeschling van onze buffel Ko van de Hill, die zelf nog een eiffeltoren van een kans kreeg om er 8-0 van te maken.

In de slotfase slurpten de bezoekers nog een eretreffer uit hun pantoffel, maar dat mocht de pret niet meer drukken. Al na 38 minuten in de tweede helft floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd, vanwege naar verluidt verplichtingen op sociaal maatschappelijk vlak. Weer een Van Dijk in de ban van de trouwring.

Willy, Erik, Theun en Jos: bedankt!

Zie vorige disclaimers