• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Bij DAW Schaijk zijn alle elftallen even belangrijk. Om die nobele gedachte te onderstrepen reisden dit weekend zowel onze voorzitter ‘Thierry’ Henrie Lamers als de voorzitter van de Technische Commissie Gerard ‘Salah’ Manders af naar Escharen voor een uitwedstrijd van Das Zehnte. Tot ieders teleurstelling bleek bij het verzetten van de klok iets gruwelijk mis gegaan te zijn, waardoor beide heerschappen pas zo’n twee uur na de aftrap op het strijdtoneel verschenen. Na afloop van ons duel, maar extreem toevallig wel pal voor de aftrap van DAW 3, dat ook tegen Estria mocht aantreden. Wat een geluk bij een ongeluk.

Ietwat ontdaan door het verzaken van de Hoge Heren begon vooral Mister ‘Arjen Ribben’ Bookmaker als een natte zeepkist aan de wedstrijd. Met de kleurenblindheid van een anaconda onder een tafelkleed strooide hij met passjes op de rood-witte thuisploeg, die daar gelukkig bar weinig mee uitrichtte. Toch was hij even later per ongeluk ook twee keer aan de goede kant van de piste te vinden. Met een gedrukt schot na een afvallende bal bezorgde hij de thuiskeeper eerst gruwelijke bibbers. Daarna zette Hommelinho hem vrij voor diezelfde keeper, maar had de vergane gokglorie ongeveer 14 jaar en 27 dagen de tijd nodig om de bal klaar te leggen, waardoor een thuisbackske alsnog voor de bal kon gaan liggen.

Door een uitblinkende Nicky ‘Fort Knox’ van Son gaf Das Zehnte nauwelijks echte kansen weg en door een florerende Hommelinho was de aanvallende creativiteit van onze armada niet op twee vorkjes te prikken. Halverwege de eerste helft was de Hommel – in Spaanse kringen bekend als Iniesta Obesitas – zelf met een schot van buiten de zestienmeter dicht bij de 0-1. Ook Estria kreeg na iets te laat (lees: traag) uitkomen van onze poortwachter een joekel van een kans, maar zoals wel vaker in onze Kelderklasse bleek het idee – een subtiele lob op doel – oneindig veel beter dan de uitvoering.

Een Frits van Turenhoutje bij de thee leek onvermijdelijk, maar Das Zehnte zou toch nog één grote kans krijgen: na een afgemeten voorzet vanaf links kon Peppie ‘toet-toet boing-boing’ zonder Kokkie bij de tweede paal 0-1 maken. Helaas: als een ijsdanser die zijn trainingsuren niet gemaakt heeft en zijn motoriek thuis op de plank heeft laten liggen wist hij niet alleen de kans om de shampoo te wikkelen, maar voorkwam hij ook dat een gretig instormende Arjen Ribben de touwen kon kastijden. Alsnog 0-0 am Halbzeit.

Vroeg in de tweede helft brak Das Zehnte dan toch de ban. Met een diagonaal in de verre hoek tekende een kersverse Merk de 0-1 aan. Daar stak de leidsman helaas een eigen vlaggenstokje voor. Aangezien hij het vanuit de middencirkel een stuk beter kon bekijken dan de eigen grensrechter van Estria die wel op één lijn stond, besloot hij de goal wegens buitenspel af te keuren. Dat leidde tot geVARieerde reacties aan oranje-blauwe zijde

Lange tijd kabbelde de wedstrijd voort als een zaksloot en leek Das Zehnte kostbare punten te verliezen in de strijd om het kampioenschap en de DAW-periodetitel. Totdat daar opeens onze miniprins uit de as van het veld herrees. Onder de rook van het epicentrum van Market Garden bereikte de inventiviteit van onze legerautootjeskijker ongekende hoogten. Met het speels gemak waarmee Tom Okker in 1968 Lew Hoad versloeg in de finale van het toernooi in Dublin, torpedeerde hij de bal in de voeten van invaller Commice du Doyenne. Die bleef Antarctiaans koel en passeerde de vijandelijke goalie in de korte hoek. De onvoorspelbaar gebleken eigen waarnemingen van de leidsman constateerden gelukkig ook een uitdoelpunt: 0-1!

In de laatste tien minuten werd het net door beide partijen niet meer gevonden, waardoor Das Zehnte met stiletto’s over de greppel met drie punten huiswaarts trok. Onze hoog bekleedde kaderleden zagen DAW Schaijk 3 even later teleurstellend met 3-1 verliezen van Estria 2. Pick your battles.


Disclaimer
Wegens medische beperkingen van de auteur en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.