• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na de puntendeling tegen de koploper mocht Das Zehnte nu in Demen aantreden tegen voetbalclubverzamelbak Vestia. Op het parkeerterrein wachtte ons een blitse Unimog, die met de efficiëntie van een overheidsinstelling vier parkeervakken in beslag nam. Helaas geen prinsmobiel van Prins Fazand d’n Urste, die tijdens een verplicht kopje thee bij zijn schoonouwelui de helft van zijn huis niet op het spel wilde zetten voor een potje van Das Zehnte.

Vestia bleek ook een spelerverzamelbak, want met de nodige elftallen die vrijaf hadden, had de thuisploeg er Kerstavonds op los gewinkeld. Das Zehnte leek onder de indruk en begon slap en Thialfisch aan de wedstrijd door in elke bocht sierlijk onderuit te gaan. De vijand was scherper, kreeg alle ruimte en de vermoedelijke eigenaar van de Unimog had zijn polderzogschoenen maar eens stevig aangetrokken. Met de timing van een belegger die net voor de kredietcrisis zes huizen had gekocht, torpedeerde hij d’n Steef. Die was zo van zijn Ab Rob Beau, dat hij twee minuten later al hoepelend en stoepkrijtend compleet naast een makkelijke voorzet grabbelde: 1-0.

Das Zehnte leek snel gelijk te maken, maar Pep maaide in de rebound op een inzet van ons Haske vanaf een meter of 1,9 vol op de lat. Even later leek hij dat recht te zetten: na ongrijpbaar voorwerk van D’n Peer verdiende onze Zwaardiola een pingel, maar de virtueel geblinddoekte leidsman wijtte de valpartij aan duistere krachten van Moeder Natuur.

Vestia was met een bal op de paal dicht bij 2-0 en toen hield poortwachter Di Estivo het voor gezien. Guardiola mocht het hok in en kon binnen drie minuten zijn sporthengel uitwerpen. Na een goede voorzet van één van de Vestiaanse investeringen zorgde een slappe geplaatste kopbal voor 2-0. De Kleibeukers van Vestia deden hun sponsor Schoffel-meer ondertussen alle denkbare eer aan. Terwijl de sfeer op het veld dankzij Mister Fluitnie steeds Fred Grimmiger werd, roste de Hommel het leder van dichtbij vol op de weinig overtuigende thuiskeeper. In het restant van de eerste helft regende het Schaijkse kansen, maar ondanks een wervelende aanval van Iniesta Obesitas en de Zegerd, een mammoettaanse kans van Obesitas zelf en een kopbal van paNeelen bleef het 2-0 am Halbzeit.

Tijdens de thee kwam het Ei van Columbus uit de verpakking: de spits en rechtsbuiten van Vestia zaten volgens onze paNeelen compleet onder de Snats. Met die wetenschap vloog Das Zehnte als een opgevoerde A-wax uit het kleedhok voor de tweede helft. Bij Vestia bleek het wondermiddeltje van de rechtsbuiten echter uitgewerkt, waardoor zijn 40-jarige verjongingskuur ongedaan was gemaakt.

Vroeg in het tweede bedrijf dook Pep Guardthegoalyeah bij een gevaarlijke kopbal van Vestia als een snoekbaars door het Universum en dat gaf de oranje-met-een-tintje-blauwhemden moed. Nadat onze Staten-Generaal op aangeven van Comice du Doyenne veel te zwak inschoot, leek Das Zehnte alsnog op weg naar de 2-1: na een geniale bal van de Zegerd op invaller Merk besloot de onnavolgbare man in black dat het buitenspel was. Na barbaarse protesten van enfant Terrible Nick du Soleil liet de scheids ook nog eens zien dat hij in de rust zowaar een setje gele kaarten bij de Aldi had gekocht: Das Zehnte mocht tijdelijk verder met tien man. Dat pakte niet uit zoals de leidsman had gewild, want in de dying seconds van de ondertalsituatie bewees Peer met een afstandsschot dat de vijandelijke goalie er echt geen konijnenhol van bakte: 2-1!

Toen PaNeelen getorpedeerd werd, stormde hij even later weer wraakzuchtig over de piste. Met een kopbal was hij dichtbij de 2-2 en daarmee vermoedelijk ook dicht bij een enthousiaste en licht provocerende volksstammenvreugdedans. Niet veel later creëerde onze Peer een grote kans. Dat vond onze in-de-warbiter maar een ‘dreigende’ zaak en dus floot hij snel af voor ‘gevaarlijk’ spel.

Toch mocht Das Zehnte daarna tot drie keer toe niet klagen: Pep Guardthegoalyeah controleerde de bal ver buiten de zestienmeter met zijn hand, de scheids bleek de voordeelregel niet te kennen toen Vestia volkomen vrij op doel afstormden en even daarna bleek ook het legendarische ‘hij nie’ niet bekend. Guardthegoalyeah hield onze Armada vervolgens op de been met twee geniale reddingen op geweldige vrije trappen van de thuisploeg. Das Zehnte rook daardoor bloed en vveerde voor tijd nog éénmaal op: bij een corner van Ko was ons politiek strijKeijzer het scherpst en ondanks kerkelijk gezang van talloze klaaggeesten stond de 2-2 op het bord.

Twee punten verloren, maar er ook één zwaarbevochten uit het onderste van de klei getrokken. Op naar Margriet.