• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na het puntverlies tegen Geffen moest het ongenaakbare Das Zehnte deze week opnieuw aan de bak. Tegenstander was OSS'20. Weinig verrassend gevestigd in Oss, maar helaas niet het 20e elftal. Met drie overwinningen op rij een ploeg in vorm. Das Zehnte was een gewaarschuwd Mannschaft.

De ochtend begon met een opsteker: Kevin de Lus was te laat en stond dus niet in de basis. Toch was dat de eerste 10 minuten niet merken, omdat die tijd nog hard nodig was om alle roestige knoken van ons middenveld uit het karrehok te trekken. Toen dat eenmaal gelukt was, nam Das Zehnte dapper het roer over. Vooral Mark "Ja en dan??" van der Venne rushte meerdere keren optieloos over de flanken.

De eerste grote kans kwam op naam van capitano en Haupttorschützer (over de mate waarin dit een bestaand Duits woord is en - voor zover dat zo is - het ook de betekenis heeft die uw reporter er aan toebedeelt, bestaat geen mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen) Ruud Zeperds, die helaas te hoog mikte met zijn suikerbeen. Toch wist Das Zehnte het Osse netje vlak daarna te bollen. De op basis van scoutingrapporten geheel vrij gelaten Fixet lepelde de bal vernuftig en stijlvol over de uitgoalie: 0-1! Helaas liet de scheids zich leiden door een hobbelende blauwe puntmuts, die kennelijk vanaf zijn positie vier meter over de middellijn kon zien dat het buitenspel was.

Aan veerkracht geen gebrek en Das Zehnte rechtte dus nog eens de geslepen ruggen. De basis van scoutingrapporten nóg vrijer gelaten Peppie zonder Kokkie slalomde uit het niets als een Holiday on Ice coryfee langs de verblufte uitgoalie en met een exact afgemeten schuiver bracht hij de meegereisde bezoekers in extase: 0-1! De Ossenaren creëerden nog minder dan een kind van 3 waarvan de duplobox is afgepakt, maar vlak voor de thee - overigens op eigen initiatief buit gemaakt van Nooit Gedacht, waarvoor dank - moest de RaveSteef opeens toch nog in de korte hoek ingrijpen. Halbzeit.

De tweede helft was van beide kanten niet om aan te gluren en Das Zehnte restte dus maar één ding: de drie punten zakelijk in het tasje proppen. Helaas was de ambitie om met tien man op de vijandelijke helft te voetballen niet te remmen, waardoor de niks presterende en niet meer gemotiveerde Ossenaren heerlijk terug in het zadel geholpen werden. Na balverlies van onze noeste energiebron Chef zonnepanelen, had ons Haske net te weinig haren op zijn kupke om het leder weg te knikken: 1-1.

"Ja en dan??" klonk het gillend vanaf één van onze backskes en daar had Nick du Soleil wel een antwoord op: hij kwam direct Hart in Actie (Nicky van Son, copyright) en torpedeerde één van de vijanden richting Niftrik. Een gezapig Das Zehnte kwam daarna alleen nog tot wat vogelstand bedreigende afstandsschoten en liet zo onnodig twee dure punten liggen in de strijd om de uiteindelijke koppositie in La Liga.

Om de schade niet onnodig nóg verder uit de klauwen te laten lopen schrobde Ruud Vegers er daarna met succes nog anderhalf uur met flair en toewijding op los om zijn borg van €3,95 terug te verdienen.