• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na de flater tegen Prinses Irene moest Das Zehnte zich herpakken met een uitwedstrijd in Velp. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nog moeizaam met 1-0 gewonnen. Een gewaarschuwd Zehnte telt gelukkig voor Elb.

Vanaf de aftrap waren meteen twee dingen duidelijk: Das Zehnte had weinig te duchten van SCV en de klei was nog natter dan een dweil die net in een emmer met negen liter water geknikkerd was. Aangezien de lokale zambonimeester wegens dwingende adviezen van het RIVM thuis op de bank de herhaling van The Voice Kids lag te kijken, ging de ene Das Zehntenaar na de andere op zijn plaat. Toch zou El Selecao op voorsprong komen: een compleet weg gewaaide voorzet van Hommellinho vloog met een artistieke boog vanaf zo’n 40 meter over de kansloze kiepert van Velp: 0-1! Even later stond ook de 0-2 op het bord, toen Comice du Doyenne een doorgeschoten voorzet alert binnen kopte bij de tweede paal. Hoewel op klei geen rozen groeien, kon Das Zehnte er toch tijdelijk op plaatsnemen. Helaas zorgde een cocktail van passief verdedigen, een once in a life time zondagsschot vanaf ruim 25 meter en een onderschattende goalie voor een fraaie 1-2. Veerkrachtig als Das Zehnte is, rechtte het de rug. Niet veel later onderschepte Mister Bookmaker de meest voorspelbare terugspeelbal sinds 11 oktober 1992. De uitstormende poortwachter van SCV was vier weken te laat en schepte de witte Keniaan tegen alle voetbalwetten in onderuit: penalty! Voor zo’n klus zoek je iemand met gevoel, beheersing, techniek en scorend vermogen. Niet meer dan logisch dat onze Co plaats nam achter het witte leder. De onvermijdelijke redding van de kiepert mocht de gastheren echter niet baten, want in de rebound werd de bal alsnog op zijn Co’s door het net heen gerost: 1-3!

Ook regerend Man of the Match Robinho Reijnen deed voor de thee nog een duit in het zakje. Wegens de 421e persoonsverwisseling van het seizoen kreeg hij de bal op links aangespeeld, maar met de overtuiging van een Emiel Roemer op een derde donderdag na Hemelvaart roeide hij de bal bij de tweede paal met links het hok in: 1-4! Aangezien ook onze conference Peer nog een keer trefzeker was, leidde Das Zehnte halverwege het spektakel met maar liefst 1-5! Een ongekende weelde, waar zelfs Bill Gates en Jeff Bezos alleen maar van gedroomd konden hebben. In extase over het vertoonde spel, wilde de goed fluitende arbiter daarover snel zijn vrouw bellen en daarom floot hij gauw drie keer in het rond: Halbzeit.

Onze leidsman had een onheilspellend voorgevoel en kwam beide ploegen niet meer ophalen voor de tweede helft. Tot verdriet achteraf van SCV, Das Zehnte en met name de toeschouwers namen de spelers zelf het initiatief, waardoor de leidsman niet ontkwam aan het verneuken van 45 extra minuten van alle bij de wedstrijd betrokken levens. Op een veld dat door de weinig inspirerende regen met de minuut minder bespeelbaar werd, had de tweede helft hoofdzakelijk het amusementsgehalte van een gesloten Efteling. De thuisploeg kwam zelfs nog een aantal keren in de buurt van de 2-5, maar die bedorven kers op de horrortaart bleef Das Zehnte dankzij sluitpost The Rock bespaard. SCV ergerde zich ondertussen nog wel geel en blauw aan een aantal opmerkelijke ingooien van de kant van Das Zehnte en die rekening werd na 73 minuten vereffend. Met veel gevoel voor slapstick en amateurtoneel stormde slachtoffer De Neel over het veld, in de hoop aan het eind van dit seizoen in aanmerking te komen voor de Oscar voor ‘Beste Medisch Centrum West act’ of ‘Snelst genezen gebroken been’. De jury beraadt zich nog volop op de nominaties.

Ondanks de drassige tweede helft toch drie broodnodige punten voor Das Zehnte. It eend immers over til its over.

Disclaimer:
Over de volgorde, volledigheid en juistheid van zaken kan uitvoerig worden gecorrespondeerd. Het heeft alleen geen zin.