• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Als er ergens geen besmettingsgevaar aanwezig is, dan is het wel midden in de polder, zo overwoog de KNVB bij het inplannen van de bekerwedstrijden van DAW 10. Zo kon het, dat Das Zehnte na ongeveer een half jaar van leegte, doelloosheid en inactiviteit het gebolde reservehoofdveld van VESTA betrad voor de ouverture van de copa. Onze technische staf had de kleedhokverdeler van VESTA met soft erotische SMS-jes gesmeekt om ons symbolisch kleedlokaal 10 toe te wijzen, maar bij gebrek aan tien kleedlokalen werd onze dertienkoppige eenheid dan maar verspreid over hok 4 en 6.

Binnen de tijd die Saif Saaeed Shaheen in 2004 nodig had om het wereldrecord 3.000 meter steeplechase te vestigen, bleek dat Das Zehtne deze ochtend niet veel te duchten zou hebben van zijn in zwart-wit getooide tegenstander. Waar Los Galactico’s met verzorgd voetbal her en der een speldenprik wisten uit te delen, kon onze Steef zich de eerste helft naar hartenlust richten op zijn meegesmokkelde vier sterren Sudoku puzzel voor gevorderden. Aan de overkant van de goed bespeelbare bolakker heerste Das Zehnte en na wat halve kansen was de eerste grote kans voor Robinho Reijnen, die op vernuftige bediening van de Hommel oog in oog met de keeper de trekker niet overhaalde. Even later werd de Keijzer met een Roberto Carlossiaanse lange bal van Nickleback van Son koninklijk bediend, maar helaas slaagde hij er bij de aanname niet in de bal zijn wil op te leggen. Ook Fixet was vlak voor het opdienen van de thee nog dicht bij de openingstreffer, maar een bedenkelijk vlagsignaal (en de lat) stonden aan een welverdiende voorsprong van das Zehnte in de weg. Halbzeit.

Het kon niet anders, of de wervelshow van Das Zehnte moest in de tweede helft in de score tot uitdrukking komen. Zo’n twintig minuten voor tijd was het dan zo ver. De Guusman had oog voor de inlopende Co en wegens onbekendheid met diens nooit serieus ontwikkelde aanvallende kwaliteiten, besloot hij de bal af te leggen. In strijd met alle natuurwetten bewees Co de waarde van zijn oefensessies op de vrijdagavond en prikte hij beheerst binnen: 0-1! Daarna kreeg de Hommel twee grote kansen om de wedstrijd in het spreekwoordelijk slot te gooien, maar zijn kopbal en pegel vanaf de zijkant misten de gebruikelijke precisie. Even later was hij met een snel genomen vrije trap wel de spil in de mooiste tikkie-takkie aanval van Das Zehnte van dit kalenderjaar. Aan het eind van het Pitagoras-driehoekje stond een gretige Fixet, die beheerst met rechts in de verre hoek afwerkte: 0-2!

Aan de overkant had ook VESTA wat plotselinge kansen gekregen om de wakker geschrokken Steef te verrassen, maar de spits bewees tot twee keer toe waarom VESTA 1 t/m 5 deze zomer niet voor hem in de markt waren. Uit puur medelijden met de gastheren probeerde Co de bal dan alsnog zelf maar binnen te glijden, maar dat mislukte. De Guusman bleef er met zijn proefcontract ondertussen alles aan doen om zijn natte droom van de nacht ervoor nieuw leven in te blazen, maar tot meer dan een schuiver voorlangs leidde dat niet. In extremis leek Das Zehnte alsnog een strakke volleybaluitslag op het wedstrijdformulier te verdienen, maar na een vernuftig hakje van Fixet en een nette sleep van de Hommel, schoof de Hommel het witte leder tot ieders verbazing langs de verkeerde kant van de paal.

De goed fluitende scheidsrechter vond het mooi geweest en bezegelde met een laatste fluitsignaal de eerste driepunter van dit nieuwe seizoen. Das Zehnte mag, als ware het FC Utrecht, blijven dromen van de beker.