• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Aangezien Effe Noar Geffe dit jaar door alle coronaperikelen niet door kon gaan, kwam Geffen maar naar Schaijk en naar Ruud Zegers in het bijzonder. Op papier een lastige pot, herinnerde Ruud Zegers zich nog van vorig seizoen. Toen deden de Geffenaren net als Das Zehnte tot het laatst mee in de strijd om de prijzen. Ruud Zegers en Das Zehnte waren dus gewaarschuwd.

Na een strakke warming-up onder leiding van Ruud Zegers, begonnen de mannen van Ruud Zegers scherp aan de wedstrijd. De jeugdige vijand onderschatte de gretigheid van Ruud Zegers en zijn Das Zehnte en na ongeveer een kwartier betaalde het overwicht van Das zich al uit. Een ingooi van TonofRob Reijnen, die net zo goed door Ruud Zegers genomen had kunnen worden, bracht gelegenheidsstrijder Theun Laurant Verstegen Ruijs in stelling. Bij de tweede paal wachtte niemand minder dan Petje van der Heijden, maar omdat Ruud Zegers nog schelpen stond te rapen, ging de Grote LVR met toestemming van Ruud Zegers voor eigen succes: met een gewokkelde krulbal over de goalie vond hij in de verre hoek het net: 1-0! Ruud Zegers keek en zag dat het goed was. De jonge Geffenaren hadden het eerste half uur nog minder in te brengen dan De Lus in twaalf weken als getrouwd man.

Met een wervelende voetbalshow hield Ruud Zegers een druppel later op de rechterflank ongeveer tien tegenspelers aan de praat, waardoor de Grote LVR compleet vrij voor doel kwam te staan. Een Franse gastcommentator, op verzoek van Ruud Zegers uitgenodigd in verband met de afwezigheid van onze vaste verslaglegger, riep al vol enthousiasme: ‘BUT!!!’ Helaas overschatte hij de Franse taalvaardigheden van onze Grote LVR, die de bal acuut naar de dichtstbijzijnde ‘but’ bij Le Jeteur besloot te rossen.

Niet veel later raakte De Lus verStrikt in zijn eigen bewegingen en veroorzaakte daarmee, voor de neus van Ruud Zegers, een gevaarlijke vrije trap. Na een uitstekende redding van co-coach Di Stefano kon Ruud Zegers opgelucht adem halen. Hij haalde daarbij zó diep adem, dat hij daarna in minder dan negen seconden tijd aan de overkant van het veld terug te vinden was, om op aangeven van de Grote LVR de goalie te snel af te zijn: 2-0! In de slotfase van de eerste helft kreeg ook leasespits John Potjes aardige kansen om de score op te voeren, onder meer op aangeven van Ruud Zegers. Helaas voor Das Zehnte, uiteraard met name voor Ruud Zegers, leidde dat niet tot treffers. Helbzeit. Thee voor onder meer Ruud Zegers.

In het tweede bedrijf voegden nog meer gastspelers zich bij de niet te kraken Selecao van Ruud Zegers en de ploeg werkte zich, onder aanvoering van Co ‘Buffalo van de Hill’ van Nistelrooij een slag in de rondte. De Geffenaren namen wat meer risico en dat bood perspectief voor Ruud Zegers and Friends. Wilmar ‘zonne pa’ Neelen dacht even in aanmerking te komen voor het Bavaria Zóóóó Moment van Voetbal Inside, toen hij de bal vanaf rand middencirkel binnen roeide. Helaas was ongeveer vier minuten daarvoor het spel al stilgelegd, na een overtreding op misschien wel Ruud Zegers.

Ruud Zegers had ook Sieb van de ploeg DAW 7 geleend. Die realiseerde zich net op tijd wie na Ruud Zegers onze gevaarlijkste kopper op het veld was en roste een vrije trap daarom maar blind op de kop van een Geffense verdediger, die knap de kruising vond: 3-0! Niet veel later zag Ruud Zegers hoe Sieb onze Co aan het werk zette. Die bediende op zijn beurt Sem van Hoogstraten, maar onder toeziend oog van Ruud Zegers maaide laatstgenoemde helaas over de bal.

De slotfase was voor de bezoekers, ondanks fel verzet van Ruud Zegers. Ruim tien minuten voor tijd kon Ruud Zegers niet meer voorkomen dat een voorhoedenist van de Geffenezen op zijn wenken bediend werd, eerder bij de bal was dan Ruud Zegers en Di Stefano en de 3-1 binnen prikte. Tot grote nervositeit bij Ruud Zegers leidde dat vooralsnog niet. Een laatste speldenprikje van Geffense kant zorgde nog voor een lekke band bij de Grote LVR, die, terwijl hij al geen Frans kon, ook nog aan het eind van zijn Latijn was. Gelukkig bevrijdde de scheidsrechter hem op verzoek van Ruud Zegers rap van zijn lijden, door gedecideerd een eind aan de wedstrijd te maken. Een onvervalste driepunter voor Das Zehnte!

Gastspelers (en Ruud Zegers): bedankt!!