• Gepubliceerd in Clubnieuws

Centrumplan Schaijk kind van de rekening

SCHAIJK - Als het aan het Landerdse college van B en W ligt, verhuizen voetbalvereniging DAW en korfbalclub Emos niet naar een andere locatie in Schaijk. In het voorstel, waar de gemeenteraad zich volgende maand over buigt, geven burgemeester en wethouders aan dat DAW haar huidige accommodatie mag vernieuwen en vooralsnog één nieuw kunstgrasveld krijgt. Met de operatie is een bedrag van circa 2,8 miljoen euro gemoeid. Meer dan de helft van dit bedrag wil het college financieren met geld dat eigenlijk is bestemd voor het centrumplan Schaijk.


ar03daw“Verplaatsing van DAW naar Schaijk-West is onnodig en financieel onhaalbaar”, stelt wethouder Chris School. “Onhaalbaar omdat een verhuizing van DAW en Emos zo'n zeven miljoen euro kost en onnodig omdat er in Schaijk de komende 10 jaar honderdtachtig woningen worden gebouwd in het project Akkerwinde, dertig op de locatie Fixet en dertig op de locatie Omgang. Daarnaast ligt er nog een plan voor veertig woningen in Schaijk-West. De huidige locatie van DAW aan de Bossestraat hebben we derhalve niet nodig voor woningbouw, ook al omdat volgens prognoses de bevolking in Schaijk over tien jaar met tien procent is gekrompen.” 

Kunstgrasveld
In de plannen van het college krijgt DAW een kunstgrasveld en worden vijf normale velden voorzien van een nieuwe toplaag en een sproei-installatie. Daarnaast ontvangt de voetbalclub anderhalf miljoen euro, waarmee de vereniging de kleedlokalen, het wedstrijdsecretariaat en het ballenhok kan vernieuwen. Chris School: “Dit bedrag kan DAW ook aanwenden om zelf de kantine en tribune op te knappen.” 
Op grond van de sportnormen van NOC/NSF heeft DAW recht op een tweede kunstgrasveld. School: “Over drie jaar kijken we opnieuw naar de cijfers en de groei van het ledenaantal en leggen we eventueel een tweede kunstgrasveld aan. DAW gaat daarmee akkoord.”
Met de 'upgrading' van het DAW-sportpark is een bedrag van circa 2,8 miljoen euro gemoeid. Meer dan de helft van dit bedrag, 1,6 miljoen euro, wil het college financieren met geld dat eigenlijk is bestemd voor het centrumplan Schaijk. De overige 1,2 miljoen wordt gedekt uit de grondexploitatie.

Het toekomstige centrumplan van Schaijk wordt hierdoor dus het kind van de rekening.
Chris School: “DAW heeft nu prioriteit. Het duurt nog wel een aantal jaren voordat we aan het centrumplan Schaijk toe zijn, daar gaan we gewoon opnieuw voor sparen.”         
 
Dat klinkt wel erg gemakkelijk.
School: “Schaijk krijgt straks echt wel een mooi centrum, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. We gebruiken het geld nu alleen even voor DAW.”

(bron en foto: Arena Lokaal)

Tagged under Sportpark