• Gepubliceerd in Clubnieuws

Steun voor nieuw idee van PL

SCHAIJK - DAW verkeerde vier jaar in onzekerheid, maar het is het college gelukt om in de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen, in ‘de laatste minuut van de wedstrijd’, de winnende voorzet te geven. De gemeenteraad hoefde hem alleen nog maar in te koppen. “Maar zo gemakkelijk ging het niet”, vindt Roel van Schaijk van Progressief Landerd. “Er was veel kritiek op de wijze waarop het college, met name de wethouder financiën, de financiële onderbouwing voor dit plan had geregeld. Het college gaat uit van inkomsten waarvan nog onzeker is of die er gaan komen.”

Met het nieuwe voorstel kan DAW haar huidige accommodatie vernieuwen en krijgt zij één nieuw kunstgrasveld. Volgens de sportnormen van NOC/NSF heeft de club echter een tweede kunstgrasveld nodig.

Van Schaijk: “Progressief Landerd wil dit tweede kunstgrasveld mogelijk maken. Tijdens de raadsvergadering hebben we steun gekregen voor ons idee om, in overleg met de club, te kijken naar mogelijkheden om de ingang van het sportpark en de kantine te verplaatsen. Het nieuwe college moet dit bij de verdere uitwerking betrekken. Als verplaatsing mogelijk is, kan de grond van (een deel van) de kantine en de parkeerterreinen aan de Bossestraat ingezet worden voor woningbouw, bijvoorbeeld voor kavels voor zelfbouwers. Daar is grote behoefte aan in Schaijk. Met de inkomsten van de grondverkoop kan het tweede kunstgrasveld gefinancierd worden."

(bron: Arena Lokaal)

Tagged under Sportpark