• Gepubliceerd in STB-nieuws

Zaterdag 5 januari werd de laatste voorronde van Simply the Best gespeeld. De kantine was om 20.00u helemaal vol omdat ook het publiek in grote getale aanwezig was. Met gespannen gezichten werd uitgekeken naar de eerste ronde die zou worden bepaald door het befaamde radje.

De Olympische Spelen stonden centraal in deze mondelinge ronde, en BARgezellig wist een vliegende start te maken met 10 goede antwoorden. De korfbaldames begonnen daarentegen niet zo lekker aan deze avond en behaalden maar 1 punt. Daarom snel door naar de tweede ronde, waarin foto’s vanuit de lucht werden getoond van sportparken en stadions. De teams moesten aangeven welke voetbalclub hier speelde. De heren van Goei Toei piekten en pakten als enige groep 10 punten.

Na de pauze werd er door het radje nóg een sport-gerelateerde ronde geselecteerd, namelijk een schermronde waarin sportattributen werden getoond en men moest aangeven voor welke sport ze werden gebruikt. Onderwaterhockey, polo en croquet kwamen voorbij en zorgden voor heel wat gefronste wenkbrauwen aan de tafeltjes. Vervolgens was het tijd voor nieuwsfeitjes uit het jaaroverzicht van 2018. Steeds was een gedeelte van een nieuwsberichtje ‘weggepiept’ en moesten de groepjes een juiste naam of gebeurtenis noteren. Geen enkele groep wist alle 10 de vragen goed te beantwoorden, maar V.A.W. behaalde met 9 wel de hoogste score.


Na de eerste vier rondes is het steevast tijd voor de ‘Mistery Ronde’. De vier meiden die boven alle antwoorden nakijken, laten zich dan even zien om ruim 40 ‘Mistery Boxes’ uit te delen. Dit keer was balans van belang, omdat de inhoud van de box vloeibaar was. Bij het openen van de box bleek het om een bier- en pilsproeverij te gaan en dat bleek een hele pittige opgave. Er werd geconcentreerd geproefd en vergeleken, zodat een keuze kon worden gemaakt uit de lijst met mogelijke antwoorden. De Radler werd bijvoorbeeld vaak wel herkend, maar was het nou een 0,0% of een 2,0%? Uiteindelijk werd de hoogste score in deze Mystery Ronde 5 goede antwoorden, die alleen door de Ridders van de bruine snor 2 en Goei Toei werd behaald.

STB achter de schermen


Dames, nogmaals bedankt voor jullie hulp!! Met de biersmaak nog op de tong moesten de teams vervolgens hun oren spitsen omdat er 10 fragmenten werden afgespeeld van bekende Nederlanders die aan het woord waren. Robert ten Brink, Martijn Krabbé en Giel Beelen kwamen voorbij en de herkenning was groot, evenals het gehalte ‘hoe heet hij ook alweer?’. Meteen daarna was de ronde ‘Jury’ aan de beurt. Op het scherm werden foto’s getoond van een jury van een Nederlands TV-programma en moest genoteerd worden wélk programma, zoals Heel Holland Bakt, Dance Dance Dance en Holland’s Got Talent. De Vrouwen van RMW wisten hierin uit te blinken en behaalden de volle 10 punten die zij juichend in ontvangst namen. Toen werd het alweer tijd voor de laatste twee rondes, waarin dubbele punten zouden worden toegekend en dus alles nog mogelijk was voor de teams. Allereerst werd de ronde ‘Eerbetonen’ gedraaid, waarin werd gevraagd naar namen van voetballers die door een bijzondere (trieste) gebeurtenis worden geëerd door hun club en waarvan de rugnummers nooit meer worden gebruikt. In deze dubbele punten ronde werden helaas toch wat 0-scores behaald, wat natuurlijk voor een flink gat zorgde met de groepen die wel heel wat antwoorden wisten. Toen het tijd was voor de allerlaatste ronde werd er dan ook hoopvol opgekeken naar het rad, wat ‘Verslaafd’ aangaf. Deze ronde bleek een multimedia-ronde, waarin fragmenten van videogames werden getoond, en het de vraag was welk spel dit precies was. Vooral de jongere groepen konden hun geluk niet op en vanuit het publiek werd gehoord dat dit ‘de makkelijkste ronde ooit’ was. Daar waren enkele teams het dan weer totaal niet meer eens, waaruit maar weer blijkt hoe divers de deelnemersgroep van Simply The Best is. Door deze totaal uiteenlopende laatste twee dubbele-punten rondes stond de ranglijst op zijn kop en was het moeilijk in te schatten welke 10 teams een directe finaleplaats te pakken zouden hebben. De mannen van Team Kalfons huuuuuuy! reageerden dan ook licht verrast toen bleek dat zij deze voorronde wisten te winnen, door heel knap 77 punten binnen te harken.

Lastige Mins werd 11e en belandde dus meteen in de loterij voor de Golden Ticket naar de finale, samen met Cloaca’s United en Roai Mar Wa. Hun teamnamen werden op het rad geplaatst en vervolgens keek de hele kantine mee wie de Lucky Loser zou worden en volgende week meeging naar de finale. Dit Lucky Loser is dit jaar team ‘Lastige Mins’.

Volgende week, op 12 januari, is het tijd voor de finale van Simply The Best. Voor alle teams de belangrijke opmerking dat er, indien nodig, maar één invaller mag worden gevraagd, die niet mag mee hebben gedaan aan een van de voorrondes. Natuurlijk hopen we dat het publiek volgende week ook weer in grote getale aanwezig is, om de ontknoping van Simply The Best bij te wonen en te zien welk team dit jaar als winnaar uit de bus weet te komen.

 

Uitslag voorronde 3 STB

STB winnaars voorronde