• Gepubliceerd in STB-nieuws

 

De tweede voorronde van Simply The Best beloofde weer een spannende strijd te gaan worden, met zowel nieuwe gezichten als oude bekenden en oud-winnaars in de zaal.

Het rad bepaalde dat de eerste ronde meteen voor wat sfeer mocht zorgen; in deze multimedia ronde werden videoclips getoond waarbij de voornaam van een dame was weggepiept en moest worden opgeschreven. Bij sommige nummers was het voor de deelnemers moeilijk niet hardop mee te zingen terwijl andere nummers enkel vraagtekens opleverden. Direct daarna werd een ‘van alles watje’ gedraaid, waarbij de teams mondelinge vragen moesten beantwoorden over bijvoorbeeld de leeftijd van Jos Verstappen en de breedte van de tramrails op een tennisbaan. Toen de eerste tussenstand op het scherm verscheen bleken de GapStarBoerkes tot nu toe de enigen te zijn die de volle 10 punten hadden weten te behalen voor de muzikale ronde. Vervolgens werden twee schriftelijke rondes gedraaid en moesten de teams eerst aan de slag met de vlaggen van allerlei landen waar vragen over werden gesteld, en daarna kregen ze foto’s te zien van ‘winkeltjes’ aan de rand van wegen en straten in Schaijk, die vaak bekend voorkomen maar om dan ook nog te weten waar dat kraampje precies staat.. Oud Blauw was het enige team dat in deze twee rondes een 10 wist te scoren. Zij bleken goed bekend met de straatverkopers in Schaijk.

Na deze 4 rondes was het weer tijd voor een smakelijke mistery ronde. Dit keer 10 bakjes met verschillende noten en gedroogd fruit, welke door de meeste teams goed werden herkend en waar maarliefst 6 tienen werden gehaald.

Vervolgens was het weer tijd voor muziek en was dit keer een locatie weggebliept uit een nummer. Nadat deze ronde de kantine had gevuld met vrolijke klanken was het vervolgens een ronde lang doodstil. Zo stil is het in alle jaren Simply The Best waarschijnlijk nog nooit geweest tijdens het spelen van de quiz. Op het scherm werden vreemde namen getoond, en werd vervolgens gezocht naar het beroep van deze persoon. Met de letters van de naam ‘Pico Niet’ kon bijvoorbeeld het beroep ‘opticien’ worden gevonden. Deze puzzelronde zorgde voor zeer uiteenlopende scores bij de teams, waardoor het scorebord net voor de laatste twee dubbele-punten-rondes weer helemaal door elkaar werd gegooid. Team Zucht.. bleek echt sterk in dit gepuzzel en haalde als enige team de 10 punten voor deze ronde. Vervolgens was de stijgende spanning voelbaar omdat alles weer zou gaan afhangen van de laatste twee rondes, waarin dubbele punten verdiend konden worden. ‘Statig’ en ‘Synopsis’ waren nog op het rad te vinden, waarbij begonnen werd met ‘Statig’; een schermronde met vragen over allerlei verschillende beeldhouwwerken zoals ‘de Denker’ en ‘Mount Rushmore’. De allerlaatste ronde van deze avond ging over films en series, die moesten worden geraden nadat hierover een korte beschrijving werd voorgelezen. Ook hierbij was het mooi te zien hoe aandachtig de deelnemers kunnen luisteren. Ok Noch Ok 1 en Ge Wit Oit Noit behaalden de volle 20 punten in deze ronde door alle antwoorden juist te hebben. Hiermee bleken zij zich respectievelijk als 1e en 2e op de ranglijst te plaatsen. Ok Noch Ok 1 won deze avond met een totaal van 86 punten.

Wederom bleek plaats 11 een gedeelde plek tussen De Kouwe Kant en BARgezellig, waardoor een benaderingsvraag moest worden gespeeld om te bepalen wie de Lucky Loser van de tweede voorronde zou worden. Rene van der Gijp werd behoorlijk overschat door beide teams, want toen het aantal doelpunten moest worden geraden dat hij scoorde in de eredivisie, zaten beide teams er behoorlijk boven. Echter zat BARgezellig er het dichtst bij en belandden zij daardoor in de loterij voor de Lucky Loser.


Hieronder kunnen alle scores nog eens worden teruggelezen en is duidelijk welke 10 teams ervoor moeten zorgen 11 januari om 20.00u weer even scherp te zijn als zij deze avond zijn geweest.

uitslag voorronde 2 stb 19
Wederom bedankt de organisatie iedereen voor hun deelname en support tijdens deze spannende avond!