Logo

Op de eerste zaterdag van 2020 vond de derde en laatste voorronde van Simply The Best plaats. Wederom zaten er oud-winnaars in de zaal en zou het een spannende strijd gaan worden.

De eerste ronde was een multimedia ronde waarin liedjes en filmfragmenten werden getoond, waarin een getal was weggepiept dat moest worden ingevuld. Hoeveel rozen zitten er bijvoorbeeld in die grote bos waarover Marco Borsato zingt in het liedje ‘Rood’? De tweede ronde was een schermronde waarin foto’s werden getoond van DAW-teams en er door middel van Multiple Choice moest worden gekozen welk team dit was. En hoewel de eerste ronde nog een maximale score van 8 goede antwoorden had, werd in de tweede ronde maarliefst 4x een 10 gehaald door de teams, waardoor de eerste tussenstand meteen een mooie was. Na een korte pauze werd doorgegaan met een schriftelijke ronde over festivals, waarin moest worden opgeschreven waar deze festivals plaatsvonden. De Slimmste Mensch en de Vrouwen van GWON wisten hier 10 punten te halen en bleken dus wel van een feestje te houden. De mondelinge ronde over allerlei WK’s in 2019 die hierna volgde, zorgde voor zeer uiteenlopende scores, waarin zowel een 1 als een 10 werd gescoord. De Wiseguys bleken goed thuis in de wereldkampioenschappen van het afgelopen jaar.

wiseguys voorronde 3

Vervolgens kwamen de vier nakijkdames weer enthousiast naar beneden gewandeld met stapels dozen met daarin ‘mysterieus’ lekkers. Dit keer allerlei verschillende dropjes, waarvan de soort ofwel het merk moest worden genoteerd. ‘Ge Quizt Mar’ blonk hierin uit en wist als enige team 10 goede antwoorden te noteren.

Daarna was het weer tijd voor een mondelinge ronde, dit keer over goden en godsdienst. Hoe heet bijvoorbeeld het hoofddeksel dat joden dragen en in welke rivier schuilen volgens Hindoes helende krachten? Ook hierover bleken de deelnemers heel wat te weten en werd er prima gescoord. De laatste ronde waarin enkele punten konden worden gescoord, was een multimedia ronde die over beweging ging. Er werd een video getoond van een beweging, waarvan de naam moest worden genoteerd. Denk daarbij aan een omhaal en een salto, maar ook aan de ‘Gaylord’ en de ‘Fosburyflop’. Niet gemakkelijk dus en er werden dan ook geen tienen gescoord in deze ronde. Tot slot was het tijd voor de twee laatste rondes, waarbij alle punten weer verdubbeld zouden worden. Op het rad was nog de ronde ‘Maashorst’ en de ronde ‘in dubio’ te vinden. Allereerst werd de schermronde ‘Maashorst’ gespeeld, waarin bleek dat deze naam helemaal niet zo origineel is, omdat er veel verschillende bedrijven en organisaties blijken te bestaan met deze naam. Het was aan de teams om te noteren om wat voor een bedrijf het dan ging. De allerlaatste ronde was een schriftelijke ronde over bekende duo’s en tweelingen, waarbij gevraagd werd wíe nou eigenlijk wíe is.. Peppi en Kokki, Nick en Simon, Tim en Tom Coronel, maar ook Jacco en Hidde v.d. Heijden kwamen voorbij. De grootste discussie ontstond toen bij het geven van de juiste antwoorden een wisseltruc bleek te hebben plaatsgevonden tussen Frank en Ronald de Boer. Alle antwoordblaadjes moesten worden herzien en dit zorgde voor wat extra wachttijd waarin de spanning natuurlijk steeg en alvast goed kon worden nagepraat over deze enerverende avond. Uiteindelijk werden de scores van ronde 7 en 8 ‘live’ op alle schermen toegevoegd aan de scores van de rondes tot dan toe, waardoor langzaamaan duidelijk werd welke teams zich plaatsten voor de finale van volgende week, op zaterdag 11 januari.

Lastige Mins won overtuigend door zeer mooie scores in de twee laatste rondes, kort gevolgd door de Wiseguys op nummer 2 en TSV 1860 Munchen op nummer 3. Nummer 10 bleek een gedeelde plek en daarom moest wederom een benaderingsvraag worden gespeeld om te bepalen wie de Lucky Loser zou zijn en wie zich direct zou plaatsen voor de finale. Bob Peeters en Wij zuipen vrij veel moesten aangeven hoeveel kilocalorieën er in een grote banaan zitten. De zuipende heren bleken ook wel van eten te houden en zaten er het dichtst bij.

Vervolgens werd team Bob Peeters direct samen met Just For Fun en BARgezellig op het rad geplaatst om het lot te laten bepalen wie de laatste finalist zou gaan worden. Dit Golden Ticket werd gewonnen door ‘Just For Fun’, die we graag, samen met de overige 30 teams, aanstaande zaterdag terugzien in de DAW kantine. Tot dan!