Log in

  • Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

Een onvervalste topper staat er zondag op het programma. Sparta’25 de nummer vier, ontvangt DAW, de nummer drie. Het verschil in punten is miniem. Het verschil in het doelsaldo gigantisch. Een ijzersterke defensie heeft Sparta´25, slechts tien tegentreffers waarvan, en dat is opmerkelijk, vier tegen DAW! Het zegt iets over de aanvalskracht van onze jongens, die met 35 doelpunten het meest scorende team is. Bij Sparta’25 hebben twee 17 jarige er een stage bij NEC erop zitten, en zijn een vaste waarde voor de Laarbekers, een leuk interview van de heren is te lezen in het Eindhovens Dagblad. Trainer Rob van de Ven over de voorbereiding, en zondag as.

Rob: ” Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zondag tegen Nooit Gedacht is  het duidelijk dat het anders moet, maar zullen we vooral ook moeten beseffen dat er nog niets verloren is. De "druk" van de koppositie is voorlopig even verdwenen en wellicht hebben we dat wel even nodig. 27 tegendoelpunten in 15 wedstrijden is veel te veel en dit te verbeteren heeft dan ook de hoogste prioriteit. Feit is wel dat we 35 keer gescoord hebben en dat we daarop kunnen vertrouwen. Thuis tegen Sparta speelde we misschien wel onze beste helft van het seizoen, maar gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.In de tweede helft was het allemaal een stuk minder, maar scoren we wel vier keer.
Dat is voetbal en daaruit blijkt ook dat alles zondag zomaar weer anders kan zijn.Sparta '25 is een hele sterke ploeg met fantastische aanvallers en we zullen superscherp moeten zijn om deze in bedwang te houden. Daarnaast hebben ze nog maar tien tegendoelpunten geïncasseerd, dus dat het een lastige opgave gaat worden, mag duidelijk zijn. Met wie we zondag kunnen starten is momenteel nog de vraag, maar hier wordt op de achtergrond hard aan gewerkt. Wie er ook gaan spelen, het lijkt me duidelijk dat  er een getergd DAW aan de aftrap zal verschijnen dat iets recht te zetten heeft”.

Zal de wedstrijd doorgaan? Vanaf zaterdagmorgen komen de temperaturen niet meer boven nul. De grond zal daarom stijf bevroren en keihard zijn. Sparta’25 beschikt niet over een kunstgrasveld met wedstrijdafmetingen, dus dat bied geen uitwijkmogelijkheid. We gaan het zien wat de consul ervan gaat vinden? Tot zondag misschien