Logo

DAW heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten, het verloor nipt tegen 1e klasser Woezik met 2-1, maar had kansen op meer. NEC won van Quick 1988 en gaat samen met Woezik verder het bekertoernooi.

In de begin fase dreigde DAW te worden overrompeld, maar het hield dapper stand, het kon zelfs wat speldenprikjes uitdelen. Naarmate de eerste helft vordert komt DAW, er steeds vaker uit en krijgt het kansjes. Vijf minuten voor rust, Robyen van der Heijden verovert de bal en speelt op rechts Bart Vos aan. Bart vind Corik Megens. Corik sleept de bal met rechts voorbij de tegenstander en haalt met links diagonaal uit. Tegen de veld verhouding in gaat DAW rusten met 0-1.

Na de pauze probeert Woezik snel orde op zaken te stellen, maar DAW blijft stug verdedigen. Na tien minuten voorzet Vincent Buijssen, het spitsendoelpunt is van Patrick Heesakkers. De stand 1-1, is in evenwicht, maar ook de beide teams krijgen kansen, de wedstrijd is meer in balans zoals dat zo mooi heet. Na driekwart wedstrijd, goede aanval via Mike van de Ven en Roel Janssen, Bart Vos wordt aangespeelt, ziet de vrije verre hoek, de ballenvanger is het eindstation. Aan de andere zijde mist Patrick Heesakkers met hoofd. Vijf minuten voor tijd, Freek van Boekel vind op rechts Roel Janssen, een heerlijke Individuele actie van de 1e jaars senior, tussen twee man in oog in oog met de doelman. Jammerlijk is de afronding net niet leep genoeg, keeper Skverer is de overwinnaar. Twee minuten voor tijd moet DAW toch de overwinning aan Woezik geven. De bal komt gelukkig bij Vicent Buijssen die eenvoudig kan binnentikken. Eindstand 2-1.

Drie mooie, onbekende tegenstanders in het bekertoernooi, nergens weggespeeld, één overwinning en twee nipte verliespartijen. Volgende week gaat het om het “echie” dan gaan we op bezoek bij titelkandidaat EVVC, voor de eerste wedstrijd in de historie van DAW in de 2e klasse. Daar wilt U toch bij zijn. Op sportpark de Zwaan, in Vinkel aanvang 14.30 uur! Tot dan wellicht.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.