• Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

As zondag krijgt DAW een zware uitwedstrijd voor de kiezen. Het gaat op verplaatsing naar Vught, waar Real Lunet wacht. Nog nooit speelde DAW in competitieverband tegen SV Real Lunet. Real Lunet is een vereniging met een Molukse achtergrond en werd in 1969 opgericht. Hoofdtrainer van Real Lunet is Glen Simon. In het hart van de defensie twee opvallende namen. Frank van der Struijk oa. ex Willem 2 en Vitesse en aanvoerder Justin Tahapary, ex FC Eindhoven en FC Den Bosch. In de aanval met vijf treffers dit seizoen de voormalig speler van oa. VV Dongen en OJC Rosmalen Jaoud Chraou. Van CITO kwam dit seizoen de 21 jarige doelman Oktay Dogan. Een zware tegenstander waar DAW zijn handen vol aan zal hebben.

We spreken kort met aanvoerder Robbert Knipping en trainer Rob van der Ven.

Robbert wat weet van je van de komende tegenstander Real Lunet?

Real Lunet is een onbekende ploeg, maar van via de geluiden die je hoort wel een hele sterke ploeg. Een aantal oud profs die de organisatie waarschijnlijk goed neer zetten, met daarbij veel individuele kwaliteit.

Hoe bevalt het voor het eerst in de 2e klasse?

De competitie bevalt goed, het bevalt prima om zowel in de beker als in de competities tegen teams te spelen van dit niveau. We merken dat we als team op geen enkel moment kunnen en mogen verslappen. Elke week laten we zien dat we de gehele wedstrijd mee kunnen, wat de ongeslagen status neerzet. Toch voelt het ene punt anders dan het andere.

Je ging voortijdig naar de kant afgelopen zondag. Ernstig?

Zondag uit voorzorg gewisseld met lichte klachten, maar dat hoeft voor zondag geen probleem te zijn.

Wat wil je verder nog kwijt?

Hopelijk kunnen we zondag bij de volgende uitwedstrijd weer gesteund worden door veel Schaijks publiek, om de strijd weer aan te gaan.

Trainer Rob van de Ven over afgelopen zondag en de komende wedstrijd.

Rob; “Ik blijf van mening dat er zondag tegen Venhorst meer had ingezeten, maar aan de andere kant mag je blij zijn dat je nog scoort en dus moet je misschien wel vrede hebben met het gelijke spel. Ons spel in balbezit wordt iedere week beter, maar verdedigend geven we als team nog te veel kansen weg. Dat zal zondag uit tegen Real Lunet niet het geval mogen zijn, want ook zij hebben de kwaliteiten voorin om dit direct af te straffen. Het wordt tijd dat we nu eens een keer op voorsprong komen. Mocht dit lukken dan geef ik ons ook tegen deze titelfavoriet een goede kans op een resultaat. Alleen Rick Reijs is nog een twijfelgeval voor zondag, voor de rest kunnen we beschikken over een complete groep”.

Zondag dus weer een leuke en uitdagende tegenstander. Kan het nog ongeslagen DAW zich meten met de topfavoriet voor de titel in de tweede klasse H. Nieuwsgierig? kom je ploeg aanmoedigen. Scheidsrechter zondag is de hr de Kleine. Aanvang wedstrijd op sportpark Bergenshuizen is half drie!