DAW heeft de thuiswedstrijd tegen Berghem Sport gewonnen met 2-1. Debutant Joey Cissen werd de matchwinnaar. DAW kreeg over de gehele wedstrijd de meeste kansen. Volgens beide trainers had een gelijkspel niet misstaan. Na afloop maalde niemand om deze uitleg, het bleef nog lang onrustig op sportpark “den Heuvel”.

Wat opviel waren de vele touwschouwers die waren afgekomen op deze wedstrijd (650). Beide partijen begonnen voorzichtig aan het duel, maar de eerste kansjes waren voor de thuisploeg. Na een voorzet in de vijfde minuut van Roel Janssen, werd Bart Vos kansrijk bij de 1e paal, maar de inzet gaat voorlangs. Na een klein kwartier, een goede voorzet van Freek van Boekel, Mark Megens klimt hoog, maar bij de 2e paal is Robbert Knipping verrast door de doorgekomen bal, in zeer kansrijke positie, kan Robbert niet bij de bal. Halverwege de 1e helft, een zeldzame misser van Mark Megens, Donny van Herpen vrij voor Rick van Aalst, lijkt Rick makkelijk te omspelen en te scoren. Een katachtige reflex van doelman van Aalst voorkomt de 1-0, net op het juiste moment grist de doelman de het ”vijfje” van de voet van Donny van Herpen.
Het venijn van de 1e helft zit hem op het einde. Roel Janssen soleert zich door de vijandige linies , komt oog en oog met doelman Hoefnagels, deze blijft kijken en redt de inzet van Janssen. Één minuut later is het wel raak, een prachtige een-twee tussen Siem van Merwijk en Bart Vos. Siem stoomt door en schuift beheerst de bal links van doelman Hoefnagels in de touwen. Ruststand 1-0.

In de tweede helft een sterker aandringend Berghem Sport, tot grote kansen leidt het vooralsnog niet. De eerste grote kans is voor DAW. In de omschakeling, Roel Janssen speelt Bart Vos aan, Bart vind aan de rechterkant Mike van de Ven. Mike haalt de achterlijn, de voorzet is op maat, De kopbal van Bart Vos bij de 1e paal, op de kruising. Na een uur spelen de verdiende gelijkmaker. Bram Kappen komt over rechts goed door, de voorzet bij de 2e paal is subliem. Donny van Herpen is slim weggelopen uit de rug van de DAW defensie en scoort zeer beheerst met de binnenkant van de rechtervoet de gelijkmaker, 1-1.
Tien minuten later, Freek van Boekel vind Bart Vos aan de rechterkant, voorzet Bart Vos, de afvallende bal wordt volley genomen door Siem van Merwijk, het aluminium is andermaal een sta in de weg. Twee minuten later de kans voor Berghem Sport, voorzet Valentein Smits, de inzet van Jordy Verhagen wordt met een uiterste krachtsinspanning door Robyen van der Heijden van de lijn gehaald. In de rebound wordt de bal voor open doel overgewerkt. Het gebalde vuistje van Robyen is alleszeggend. Na driekwart wedstrijd, Mark Lamers bedient van achteruit Bart Vos. Bart geeft de bal in één keer door aan de zojuist ingevallen Joey Cissen. Joey bedenkt zich geen moment, op de lage diagonale schuiver, van de spits, is Hoefnagels kansloos. 2-1. Bij Berghem vloeien de krachten weg, DAW krijgt twee minuten voor tijd nog een grote kans, Bart Vos breekt uit over de rechterkant, wil de vrijstaande Joey Cissen aanspelen, een verdedigend been voorkomt een zeker doelpunt. Keeper Joep Hoefnagels brengt redding. In de blessuretijd komt Bart Vos nog vrij voor de doelman, maar ook hier is Hoefnagels de overwinnaar. Na zeven minuten blessuretijd kan DAW opgelucht ademhalen. Het wint de derby.

Volgende week de eerste van twee uitwedstrijden, we gaan naar Sevenum waar Sparta’18 wacht. De Limburgse club verraste koploper Erp, door in Erp, met 2-0 te winnen. Op donderdag een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel met Mark Megens en Rob van der Ven.