DAW heeft een punt over gehouden aan de reis naar Sevenum. In een matig duel was de uitslag de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

In de eerste helft toonde DAW veel teveel ontzag voor de tegenstander. Tel daar bij op dat de uitvoering van de gekozen tactiek dramatisch was, het gevolg vrijwel geen kansen, wel een aantal kansen voor de thuisploeg. Na een kwartier was daar de fraaie omhaal van Pim Wijnhoven, Rick van Aalst keek de bal naast de paal. Diezelfde Pim Wijnhoven kreeg een na een klein half uur een goede kop kans maar ook die inzet verdween naast het doel. DAW stelde daar een kop kans van Mark Megens tegenover, ruim naast het doel. En het kreeg een vrije trap op 20 meter van het doel. De uitvoering was niet best, zullen we maar zeggen. Na 45 minuten koukleumen langs het winderige kunstgrasveld, konden de vele DAW toeschouwers de warme kantine opzoeken.

Na rust een beter DAW, na tien minuten Freek van Boekel brengt Bart Vos in stelling redding doelman Vullings. Een minuut later, Mike van de Ven komt over de rechterkant goed door,de lage voorzet wordt uitstekend eruit gehaald door dezelfde doelman Vullings. Na een kwartier, Roel Janssen wint een duel op het middenveld, bediend Freek van Boekel, Freek speelt Bart Vos aan die de bal hoog in de touwen doet belanden 0-1. Een prachtige treffer. DAW kan niet lang genieten van de voorsprong, een korte corner vijf minuten later, de bal wordt laag ingebracht, Thijs Janssen is alert, en brengt Sparta’18 weer naast DAW. In de slotfase nog twee kansen voor DAW. Mike van de Ven brengt de bal in, de schotkans van Mark Megens is riant, de bal verdwijnt naast het doel. Eén minuut voor tijd, Tyrone Burgers gaat over rechts goed door, Joey Sissen heeft wederom de winnende op de schoen, maar het schot gaat rakelings naast het doel. De uitstekende leidsman Ploegstra fluit de ploegen om kwart over vier naar de douche, eindstand 1-1.

De puntendeling was terecht. Volgende week weer een uitwedstrijd. In Vierlingsbeek wacht Volharding. Donderdag as. blikken we alvast vooruit op deze wedstrijd. Deze keer met Rick Reijs en Rob van der Ven.