Log in

  • Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

DAW 1 gaat zondag op bezoek bij Emplina. De ploeg uit Empel bevindt zich op de 7e plaats op de ranglijst en is koning van de gelijke spelen met liefst vijf remises achter hun naam. Tijd om vooruit te blikken met centrale verdediger Jaap Maathuis (21) en trainer Rob van der Ven en daarnaast een korte analyse van Emplina.

 

De Empelse ploeg staat voor het eerste (en laatste) jaar onder leiding van Marc van de Ven. De Udenaar trainde eerder Heeswijk en Venhorst en is jeugdtrainer bij PSV. Met doelsaldo van 12 voor en 9 tegen (waarbij het de minst gepasseerde defensie heeft) oogt Emplina als een degelijke ploeg. Het doel wordt bemand door Tom Stupers. De goalie (eerder onder de lat bij CHC, FC Den Bosch en twee seizoenen bij OJC Rosmalen) verkaste deze zomer naar 3e-divsionist Dongen, maar keerde na de voorbereiding alsnog terug in het Empelse doel. Het drietal Thomas van der Horst, Ingmar Voorhaar en Vincent Lathouwers heeft allen twee doelpunten achter hun naam waarmee ze hebben gezorgd voor 50% van de totale Empelse productie.

Tijd voor een vooruitblik met Jaap Maathuis. Als er iemand zichzelf heeft opgetrokken aan het niveau van de Tweede Klasse, dan is het Jaap (21) wel. De verdediger draait een uitstekend seizoen en is een stabiele factor achterin.

 

Jaap, zijn er  in jouw ogeen nog verbeterpunten ondanks je goede spel?

"Ik denk dat het verdedigend op zich best goed gaat, ook al zijn daar nog genoeg verbeterpunten. Ik moet zelf vooral meer gaan voetballen en minder snel de lange bal hanteren."

 

Wat weet je zelf van Emplina?

"Ik weet nu nog niet zo heel veel van Emplina, maar daar zal ik zondag voor de wedstrijd meer dan genoeg over te horen krijgen."

 

Wat denk je over de wedstrijd van zondag tegen Emplina?

"Ik denk dat we ondanks alle blessures ook met dit team voor een mooi resultaat kunnen gaan in Empel."

 

Wat wil je verder nog kwijt?

"Ik hoop dat we met de steun van onze trouwe supporters voor de eerste driepunter in een uitwedstrijd kunnen zorgen!"

 

Vervolgens is het woord aan Rob.

 

Rob, hoe kijk je terug op de wedstrijd van afgelopen zondag en wat verwacht je van deze zondag?

Rob: "Afgelopen zondag tegen Helvoirt hebben we laten zien dat we het iedereen lastig kunnen maken, mits we als collectief het veld op stappen. Ondanks het gemis van een aantal spelers, hebben we nog steeds een prima team staan. De basis zal echter wel zijn dat we strijden voor iedere meter en samenwerken in het veld. Een stukje coaching ontbreekt nog te vaak, zeker wanneer het even tegen zit. Dit zijn zaken die deze week centraal hebben gestaan, ik ben benieuwd of we dit zondag ook terug zullen zien!"

 

Op Sportpark Empel Zuid wordt aan de Riek 1 (5236 PS) om klokslag 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter van de heer Bert Verstappen uit Grathem. Spelers en begeleiding hopen de supporters een mooie wedstrijd te kunnen bieden!

 

 Jaap Maathuis in actie

Jaap Maathuis