• Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

DAW Schaijk heeft haar eerste oefenduel van 2019, een nipte overwinning behaalt op CD Tablero. Siem van Merwijk, op aangeven van Freek van Boekel halverwege de 2e helft, werd matchwinnaar in het knusse stadion estadio Eleuterio Valeron el Tablero.

tablero1tablero3


De lange dag, begon om 8.00 uur met een ontbijt, direct gevolgd door een lichte training met de nadruk op de opbouw in balbezit. Na 1,5 uur werden de troepen naar de huisjes gedelegeerd, daar begon de verplichte rust. Na de lunch stond er een strandwandeling op het programma. Het onbedoelde keerpunt was het nudisten gedeelte. Nadat de ploeg weer was teruggekeerd naar het complex volgde een korte teambespreking. Exact om 19.15 uur stond de bus klaar, om ons een kwartier later af te droppen bij het stadion van CD Tablero.

tablero2

De ticket office van CD Tablero

Onze steun en toeverlaat tijdens dit trainingskamp, Karen Kraaijenveld, stond ons al op te wachten, even later arriveerden het NL arbitrale tiental. De eerste helft werd gefloten door Mitchel Krop, geassisteerd door de heren Harry van Etten en Rik ter Hoeve, de tweede helft mocht leidsman André Hartog zijn “kunsten” vertonen, als vierde man fungeerde Henk Meines. De arbiters waren ook op hun jaarlijkse trainingskamp vanuit COVS Waterland en Alkmaar. Ook de spelers van CD Tablero kwamen langzaam binnendruppelen. Vooraf werd er bepaald dat er doorlopend gewisseld mocht worden. DAW had maar een kleine selectie en een aantal pijntjes, dus dat kwam goed uit (dachten we). CD Tablero maakte dankbaar gebruik van het ruimhartige Schaijkse gebaar, maar liefst 48 keer (!!) werd er gewisseld door de “Canaries”. Waarbij bleek dat, het opgestelde basisteam de laatste 20 minuten, DAW redelijk zoek speelde. Een aantal reddingen van Tom van Casteren en een engeltje op de lat (2x) voorkwamen echter dat DAW de punten in Spanje moest laten.

tablero4


Vermeldingswaardig waren de vier Nederlandse touwschouwers die speciaal uit Playa des Ingles naar de wedstrijd waren gekomen. Harrie en Nellie uit Ledeacker en Els en Mark uit Mill, dank voor jullie support! Al met al een zeer nuttige oefenpot. Bij terugkomst stond er om 23.00 uur nog een heerlijke maaltijd voor de vermoeide mannen te wachten. Daarna werd uitgebreid de eerste overwinning van 2019 gevierd. Het was nog lang onrustig in huisje 201 tijdens de “after party”.


7-01-2019 CD Tablero – DAW Schaijk 0-1 Siem van Merwijk (assist Freek van Boekel) aantal toeschouwers 35 stuks